ÖB vänder minus till plus

En av fjolårets skönaste segrar är bärgad. 73-70 hemma mot Luleå BG efter stor dramatik. ÖB jublar, med matchvinnaren Stina Dahlin i centrum.

ÖB har gjort punkt för fjolårssäsongen. Veckans årsmöte ”bockade av” en säsong som sportsligt blev en missräkning (felrekryteringar på den utländska sidan, skador och för liten trupp – och därför svaga resultat), men som ekonomiskt gav ett glädjande resultat.

ÖB gjorde en vinst och är därmed återigen på ”grön kvist”. 11 000 kronor i eget kapital är inte mycket, men det är ändå svarta siffror (vilket betyder plus – röda siffror är underskott).

– Vi har återställt det egna kapitalet efter att ha varit rejält back tidigare, berättar Krister Blomgren.

”Kricke” omvaldes och är en av totalt sex personer i styrelsen. De övriga är ordföranden Per-Åke Pettersson (som fortsätter ett andra år), Rolf Lohse, Maria Fredriksson, Ronny Hopstadius samt Hans Vågström (som också är sportchef).

Kvar på sin post som kanslichef är Åsa Blomgren.

Nästa steg för ÖB blir att vässa sin division 1-trupp. Sju spelare är klara och åtminstone fem till ska in. En eller två av dessa kan bli nyförvärv (kontakter är tagna). Av de övriga finns det fortfarande förhoppningar om att fyra spelare från fjolårstruppen stannar kvar.

Jennie Alfredsson.

Vi tänker på kvartetten Amanda Pettersson, Jennie Alfredsson, Frida Joelsson och Ida Lundgren.

Amanda Pettersson.
Ida Lundgren.
Frida Joelsson.

Två andra spelare som fortfarande är aktuella är Elsa Paulsson Glantz och Danielle Elvbo. Elsa rehabtränar efter sin senaste knäoperation medan Danielle funderar på framtiden efter åren i Umeå.

Vad gäller coachsidan kommer nya Alva Stark att få en assisterande kraft bredvid sig.

I avdelningen spelarförluster försvinner Sinit Tesfaslassie och Mika Vågström. Sinit flyttar hem till Stockholm medan Mika väljer studier i USA.

Publicerat av

Hans Andersson