BKV fortsätter att satsa

Ordförande Sören Westin hoppas få se nya rekord slås i satsningen på årets BKV-spelare.

BKV (Basketkorgens Vänner) krigar vidare. Stödföreningen till Jämtland Basket kommer att fortsätta med sitt direkta stöd till ”Älgarna”. Målet är också att köra på med de populära fredagsluncherna, där man varje gång har en inbjuden gäst.

– Vi har bestämt oss för att satsa på en BKV-spelare även nästa säsong, säger Eva Axstål, en av klubbens styrelseledamöter.

Den populära satsningen på en speciellt utsedd BKV-spelare går därmed in på sitt tredje år. De två första spelare som klubben varit med att finansiera är Adam Rönnqvist (värvad från Luleå) och Jaan Puidet (i sin comeback från Tal Tech).

BKV-spelaren har i sanning varit en mycket lyckad satsning. Det första året drog medlemmar och andra intresserade in 234 000 kronor. Det var pengar som oavkortat gick till att finansiera rekryteringen av Adam Rönnnqvist.

Totalt 84 personer var med och satsade pengar under premiäråret.

I fjol accelererade satsningen och vid finaldagen hade BKV fått in hela 261 000 kronor till Jaan Puidet, fördelat på 122 givare.

Publicerat av

Hans Andersson