Alfredsson har gjort sitt val

Jennie Alfredsson, här till vänster, väljer att fortsätta i Damligasatsande ÖB.

ÖB-coachen Alva Stark kan tillfoga en ny och viktig bit till sitt lagpussel.

Jämtlandsfostrade Jennie Alfredsson väljer att fortsätta spela division 1-basket. Ett mycket glädjande besked för alla parter.

Den 25-åriga guarden gjorde i fjol en lyckad comeback efter flera års uppehåll på grund av en envis skada (benhinneinflammation). Alfredsson blev en väldigt viktig del i laget och stabiliserade sig som en nyttig inhoppare från bänken.

Sportchefen Hans Vågström är förstås riktigt upprymd över det positiva beskedet.

– Ja, vi är väldigt glada att Jennie har bestämt sig för att skriva kontrakt med oss även kommande säsong. Att få ännu en egen produkt att fortsätta ger oss kontinuitet. Jennie kommer att hjälpa oss med att fortsätta nå ligan med en bas av regionala spelare. Hon kommer med sin inställning att lyfta alla andra och sätta tonen för att skapa en grym miljö att utvecklas i, menar Vågström.

Jennie Alfredsson.

ÖB har därmed åtta spelare klara samt alltaå en ny huvudcoach i Alva Stark. Det kommande arbetet är fokuserat på att hitta en biträdande coach samt ytterligare fyra eller fem spelare.

Elsa Paulsson Glantz och Danielle Elvbo står högt upp på önskelistan och där finns fortfarande chansen. Hans Vågström hoppas alltså på en comeback i ÖB för båda två, vilket skulle vara ett fantastiskt lyft för hela klubben.

Elvbo och Paulsson Glantz är spelare av hög damligaklass och att få in dessa i laget skulle vara i paritet med två utländska förstärkningar.

Elsa behöver dock rehabträna upp sitt opererade knä ytterligare en bit innan hon kan ge besked.

Danielle avvaktar situationen och har enligt uppgift flera alternativ.

– Det jag kan säga rent allmänt är att vi väntar på besked från intagning på universitetet innan vi vet mera om förstärkningar på både planen och assisterande coach, berättar Vågström, som verkar vara mer optimistisk än på länge.

Hans Vågström till vänster.

Anledningen är förstås att alla kurvor, efter flera år av nedgång, nu pekar uppåt för ÖB.

• En ny och stark styrelse leder klubben åt rätt håll. Omvalde ordföranden Per-Åke Pettersson känns som ett riktigt kap. En genuin idrottsprofil, med många år bakom sig som aktiv och ledare. Han kan idrotten innan och utan och har en personlighet och en inställning som är perfekt för en hårt satsande förening.

• Ekonomin ser allt bättre ut. Vid förra veckans årsmöte kunde man berätta om två väldigt positiva nyheter. Dels att den fleråriga skulden är borta, dels att man byggt upp ett eget kapital (om än av blygsam storlek).

• Rekryteringen av en ny headcoach, den unga och högintressanta Alva Stark.

• Värvningen av Damligarutinerade ”Nemo” Jeng från Norrköping. Att lyckas locka till sig en rutinerad spelare från Damligan (som dessutom spelar på en position under korgarna) är inte lätt. Det är ett trendbrott och också en positiv konsekvens av att ha fått in en coach från Damligan. Alva Stark har tidigare coachat Jeng och den kontakten betalade sig i denna värvning.

• Det pågående lagbygget. Åtta spelare är redan klara, vilket är ett klart framsteg. En av dessa är dessutom som ytterligare ett nyförvärv. Vi tänker på Elena Popkey, som efter ett år med skada är ordentligt på hugget igen. Amerikanskan är friskförklarad i sitt knä och en fullt frisk Popkey är troligen hela norrettans bästa spelare.

Då ska vi veta att ÖB fortfarande väntar på besked från ytterligare minst sex (!) spelare. Elvbo, Paulsson Glantz, Amanda Pettersson, Frida Joelsson, Ida Lundgren samt en eller två potentiella nyförvärv.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *