Myers flyttar till ny toppliga i Europa

Från Tyskland till Frankrike.

Teyvon Myers förflyttar sig ytterligare ett hack uppåt på sin karriärstege.

Efter Giessen och Ludwigsburg i Tyskland blir det nu en flytt till Chalon och den ansedda högstaligan i Frankrike, ProA.

Den förre Jämtlandsspelaren har enligt eurobasket.com gjort klart med sin nya klubb bara en dag efter finalserien i Tyskland, där Ludwigsburg föll med 0-2 i matcher mot Alba Berlin.

Chalon var placerad tolva av totalt 18 lag när ProA avbröts i vintras.

Utvecklingen för Teyvon Myers visar vilken storspelare som Jämtland och Torbjörn Gehrke lyckades rekrytera inför säsongen 2018/19.

Att gå vidare till den tyska ligan och sedan få avsluta spelåret med final talar sitt tydliga språk.

Nu har Myers alltså gjort så fin reklam att en känd klubb i Frankrike blir nästa hållplats. Hemmaarena för Teyvon Myers blir Le Colisee, med plats för 4 000 åskådare. En fantastisk anläggning av högsta snitt vad gäller europeisk basket.

Det här är samtidigt en mäktig fjäder i hatten för Gehrke, chefsscout Bo Wagenius och hela Jämtland Basket. Att ha haft den här typen av profiler i sin klubb är en betydelsefull ”markering” när man i framtiden kontaktar nya spelare.

Det är dessutom inte bara Myers som använt Jämtland som språngbräda för att klättra i europeisk toppbasket. Brandon Peterson, Corin Henry, Mike Bruesewitz, Preston Purifoy, Brandon Taylor och Jabril Durham är andra spelare som gått vidare till fina ligor i Europa.

Publicerat av

Hans Andersson