”Det känns bra”

Positiva besked från Tavrion Dawson.

Onsdagens Jämtlandsstudio bjöd på en lång intervju med Tavrion Dawson.

Amerikanen var uppkopplad via Skype från hemmet i Los Angeles. Programledaren Per Dahlström frågade först om hur Dawson mår i sin skadade fot.

– Allt är bra. Jag är i hundraprocentig träning. Det har varit lite komplicerat att komma in i sporthallar så jag har fått köra här hemma och på bakgården, berättade Dawson.

Nu har dock gymmen i Los Angeles börjat att öppna mer och mer. Jämtlandsforwardens fortsatta träning lär därmed gå in i en mer intensiv fas. Dock blir det inga reguljära matcher innan han återvänder till Jämtland.

De olika sommarligorna i USA och Kanada verkar inte kunna starta som tänkt. Tavrion Dawsons planer på att skriva på för en klubb i någon av dessa ligor kommer därför inte att bli verklighet.

– Det är svårt. Myndigheterna tillåter inte så många resor just nu, sa Dawson och erkände att nuvarande situation är lite långtråkig.

Per Dahlströms fråga om varför Dawson valde att stanna i Jämtland Basket fick ett snabbt svar.

– Det var inte svårt. Klubbens sätt att ta hand om mig under tiden jag var skadad var så fint att jag vill betala tillbaka på något sätt. Det var ett väldigt lätt beslut, menade Tavrion Dawson.

Adnan Chuk fick sedan kommentera sin amerikanska forward. Han har fortfarande en viss tveksamhet för hur snabbt som Dawson kan komma tillbaka efter skadan.

– Det enda orosmomentet är om hans fot håller. Vi måste ge honom en ärlig chans att träna ikapp, menade Jämtlandscoachen.

Chuk har dock sett tillräckligt mycket av Dawson för att veta vilken hög kapacitet han besitter.

– Han är en avig och bra attackspelare och kan få i bollen på många olika sätt. Dessutom är han en mycket bra skytt. Han kan verkligen göra det där lilla extra. Jag tror att han kommer att överraska många som inte hann se honom innan skadan.

Adnan Chuk lovordade Tavrion Dawson under sändningen.Jag tror att han kommer att överraska många”.

Publicerat av

Hans Andersson