Borås tar tillbaka Brändmark

Från Köping tillbaka till Borås. FOTO: VLT

John Brändmark är tillbaka i fadershuset.

Den 22-årige guarden – som i fjol hade sin klart bästa säsong – väljer, enligt Borås Tidning, att lämna Köping och återvända till Borås.

Headcoachen ”Jotti” Nikolaidis tappar därmed sin tredje svenska spelare inom loppet av några månader. De tidigare två som bytt klubb är guarden Lukas Friberg och skytten Mikael Axelsson, som båda valt ett nysatsande Uppsala.

Det här lär kunna innebära att förre Jämtlandsspelaren Gustav Hansson får extra stort ansvar den kommande säsongen.

Ännu en svensk spelare byter alltså ligaklubb i dessa pandemitider. Det är fullt logiskt. Att värva utländskt är dyrt och osäkert. Att istället säkra upp sina trupper med svenskt material känns mer befogat. Särskilt som ingen vet när publikrestriktionerna kommer att hävas.

Om de nio SBL-lagen skulle tvingas spela inledningen av ligan med begränsad publik, är det förstås smart att göra det med huvuddelen svenskar i truppen.

Kanske är det därför som lag som Borås och Luleå avvaktar med den utländska ”personalen”.

Apropå Köping. Trots tre svenska spelarförluster ser Nikolaidis ut att kunna mönstra ett intressant lag. Niklas Larsson är kvar och till värvningen av Gustav Hansson har man även säkrat upp två andra svenskar med potential. d

Det handlar om centern Alexander Larsson från Södertälje och Mich Petersen. Larsson lockas nog av mer speltid medan Petersen återvänder efter en säsong i Tyskland.

Publicerat av

Hans Andersson