Ny studio – nya intervjuer

Programledare Per Dahlström och hans kompanjon Mikael Bernervall väntas vara på plats med senaste nytt. Huruvida även ”Pecka” Johansson sitter i soffan i kväll är mera oklart.

Vi slår upp ögonen till en ny onsdag.

Det innebär en basket-onsdag – i form av en ny Jämtlands-studio.

Ambitiösa trion Per Dahlström, Mikael Bernervall och Nils Johansson (den senare med stadig hand bakom basketkameran) ger sig inte. De tänker skjuta iväg en ny Jämtlandsraket i kväll (vilket förstås Bloggen ääääälskar – en officiell Jämtlandskväll i veckan är sannerligen inte för mycket).

I cirka en halvtimme planerar de för en ny studio med fokus på Jämtland Basket och SBL.

Vad som kommer att avhandlas?

Kanske blir det en nyhet som blir höjdpunkten.

Headcoach Adnan Chuk har berättat att klubben jobbar på att lösa en tredjecoach och att den frågan är nära en lösning. Är det tredjecoachen som ska presenteras i kväll, vid 19-tiden?

Eller drar Chuk plötsligt fram en ”kanin ur sin hatt”? En ny guard i form av till exempel Liam O’Reilly?

Vi vet också att Jämtlands headcoach jagar ytterligare minst en extern, svensk spelare. Ett namn som har kommit upp på listan är Andre Nilsson. Umeås landslagscenter söker ny klubb eftersom klubben och Boris Balibrea vill ha en annan spelartyp.

Bloggen frågade Adnan Chuk hur han ser på Andre Nilsson, inte minst med tanke på att Chuk tidigare visat sig gilla stora centrar (Joakim Kjellbom).

– Bra, svenska spelare är alltid av intresse, svarade Jämtlandscoachen.

Det som talar för att Chuk håller ögonen på Nilsson är att han är en extremt nyttig spetsspelare på position 5, att han är svensk, att han faktiskt ändå har landslagsmeriter samt att Chuk har mycket bra erfarenhet av en utpräglad center.

Andre Nilsson letar ny klubb.

Det som talar emot en sån värvning är att spelartyper a la Andre Nilsson inte riktigt är ”på modet” just nu. I dag är det rörliga och gärna trepoängsskjutande forwards som gäller.

En annan programpunkt kan vara nya intervjuer med Anes Zekovic och nya ÖB-coachen Alva Stark.

Det vi kan vara tämligen säkra på är att Adnan Chuk kommer att dyka upp i rutan igen och ge sin syn på dagsläget i Jämtland Basket.

• Södertäljes nye klubbdirektör Johan Strömwall får som han vill. Klubben väljer att lämna alla olika lagnamn och ska nu samlas under ett och samma namn. Södertälje BBK.

Det låter klokt. Det har nog varit för spretigt förr. Tälje, Telge och Södertälje Kings är bara tre av alla namn som figurerat i Södertäljebasketen och mångfalden av klubbnamn kan ha skapat mer förvirring än vad som var tänkt.

Bloggen har tidigare vidrört situationen i Jämtlandsbasketen och dess olika klubbnamn. Vi har ställt frågan om det är dags att Jämtland och ÖB återigen blir en förening. Som man till exempel har det i Norrköping och i Alvik. Att damerna kliver tillbaka och blir en del av Jämtland Basket igen.

Krister Blomgren tror inte på det. Han ser fler fördelar än nackdelar med nuvarande olikheter. En specifik damklubb kan, menar han, generera ett större fokus på just damerna. Det kan vara lätt att damerna drunknar i en förening där herrlaget är flaggskeppet.

Så kan det vara. För tillfället verkar Jämtland och ÖB må bäst som skilda föreningar, men med ett gott samarbete på det gemensamma kansliet på Campusområdet.

Publicerat av

Hans Andersson