Positiva besked från Frida Joelsson

ÖB:s lagkapten är så smått igång med träningen igen.

Här kommer ett glädjande besked från Frida Joelsson: ÖB:s lagkapten är igång med träningen igen och knäskadan har INTE blivit värre sedan i mars.

Häromveckan var hon även med på ett basketpass.

– Jag har kört rehab sedan i vår och det har gått bra. Nu har jag precis också fått knäskydd som gör att det känns bättre, säger hon när Sporten får tag i henne på gymmet, sent på fredagskvällen.

Kanske kan dessa skydd till och med dämpa den värsta smärtan och också vara en mental hjälp.

– Jag hoppas det, säger Frida som trots allt hoppas på en operation.

Att gå omkring med broskskador i sina knän är inget hon vill göra i all evighet.

– Det blir inte värre och när jag är varm känns det inte så mycket. Men jag har ont ibland i vardagen. Det hugger till. Jag hoppas att det blir en operation och att de slipar till ojämnheterna i knäskålarna.

I vanliga fall gör man inget åt denna typ av broskskada. Det kan alltså bli så att Frida får ett sånt besked av ortopeden i höst.

Just nu tränar hon på som tidigare och alla som gillar basket i Jämtland hoppas förstås att hon finns med när ÖB kör igång lagträningen i augusti. Joelssons närvaro är väldigt viktigt. Både på och utanför basketplanen.

Hon är en naturlig ledartyp, erfaren, mogen till sitt sätt och trygg som person.

Inget kontrakt är påskrivet, men vi hör positiva signaler. Till exempel när det gäller hur hon ser på den nya headcoachen Alva Stark.

– Ja, det är kul att man vågar satsa på en kvinnlig tränare. Det behövs fler tjejer som coachar. Även om Alva är ung har hon ändå varit huvudansvarig i Dolphins division 1-lag, menar Frida.

Publicerat av

Hans Andersson