Skön sporre för Zekovic och Jämtland

Ny i A-landslaget.

Anes Zekovic har fått bästa tänkbara sporre inför säsongsstarten.

Jämtlands nyförvärv från Norrköping är uttagen i Sveriges A-landslagstrupp till träningslägret i Södertälje, 2-8 augusti.

Förbundskapten Hugo Lopes har kallat tolv spelare och inte oväntat saknas de största profilerna. Jonas Jerebko, Jeffery Taylor och Marcus Eriksson är inte med och inte heller Chris Czerapowicz, Viktor Gaddefors eller Tobias Borg.

De två förstnämnda lär knappast komma loss till fortsättningen av EM-kvalspelet. Vi utgår dock ifrån att Eriksson, Czerapowicz, Gaddefors och Borg får ”ledigt” för dessa så viktiga matcher.

Förre Jämtlandskillen Olle Lundqvist saknas också i truppen, men där rör det sig om en planerad paus på grund av en knäoperation.

Lopes fyller luckorna med en del nya ansikten som Simon Gunnarsson, Borås, Jämtlands Anes Zekovic, Niklas Larsson, Borås och förre Luleåguarden och fjolårets Rookie Pelle Larsson, som i höst börjar på Utah college i USA.

Träningslägret är den första delen i den uppladdning som syftar till att förbereda laget för EM-kvalet i november. Då vänder gruppen för matcher mot Nederländerna, Kroatien och Turkiet.

Sverige har 1-1 i matcher efter fjolårets EM-start. Förlust (en väntas sådan) borta mot Kroatien följes sedan av skrällen hemma mot Turkiet i ett fullsatt Globen.

Här är hela truppen: Alexander Lindqvist, Anes Zekovic, Carl Engström, Charles Barton Jr, Johan Löfberg, Ludvig Håkansson, Melwin Pantzar, Simon Gunnarsson, Nicholas Spires, Niklas Larsson, Pelle Larsson och William Magarity.

Publicerat av

Hans Andersson