Zack Lewis är namnet

Zack Lewis i TV-intervju från hemmet i USA.

Först Eugene Harris.

Sedan Zack Lewis.

Två amerikanska guards värvas och presenteras inom loppet av två dagar.

I Jämtland Baskets egen webbstudio.

Med live-intervjuer där de finns med på rörlig bild från sina hem i USA.

Kompletterat med Adnan Chuk i direktsändning, som förklarar och berättar om varför han har valt dem som sina nya guards.

Det är faktiskt fantastiskt. Helt enkelt ”svensk världsklass” av Jämtland Basket.

Samma sak när RT Guinn skrev på för två år. Eller när Tavrion Dawson, Anes Zekovic, Daniel och Adam Johansson, John Pålsson, Olle Stumer och Pierre Hampton presenterades.

Ett gediget TV-program med huvudpersonerna med i studion eller uppkopplade från sina hem i direktsändning.

Så vitt vi vet har ingen annan ligaklubb velat eller kunnat bjuda sin publik på något liknande.

Sommarens succe – Jämtlands TV-studio.

För oss som älskar svensk basket är det här förstås otroligt roligt. Vi är så in i bomben tacksamma för den entusiasm och den ork som Nils Johansson, Per Dahlström, Mikael Bernervall, Magnus Wattman och de övriga visar.

Att klara av den här typen av studiosändningar är inte gjort med en axelryckning. Det krävs tid, kraft och förberedelser. Ingen får heller betalt för jobbet utan allt görs utifrån en iver och en glöd att ge basketfamiljen något extra.

Bloggen blir alltmer imponerad av hur ”Älgarna” jobbar mot sin publik. Man förstår betydelsen av att kommunicera, av att upprätthålla och bygga nya broar till folket. Man gör det på ett modernt och effektivt sätt. Med kreativitet och uppfinningsrikedom och med glimten i ögat.

Det finns förstås andra klubbar som också vill och kan, Borås till exempel, men Jämtland Baskets TV-team är på ett sätt unikt med sin speciella nisch.

Veckans presentation av Harris och Lewis var två jättefina program där vi fick cirka en halvtimme var med direktsända intervjuer, kommentarer och rundsnack. Egentligen mycket mer än vad någon kan önska eller begära.

Både Harris och Lewis gav väldigt sympatiska intryck. Pigga och energiska, fulla av liv och entusiasm inför vad som komma skall.

Det här är något av vad Zack Lewis sa i studiosändningen:

– Basket är min livsstil.

– Jag kan knappt vänta tills dess att jag får komma över och träffa laget och er ambitiösa killar. Ni verkar vara en väldigt proffsig klubb. Jag kan känna det när jag pratar med er. Jag är väldigt glad att få chansen att spela hos Jämtland och under coach Adnan.

– Jag gillar att skapa åt andra och är bra på att skjuta. Jag är också en ledare.

– Jag har sett flera av era tidigare matcher och det verkar nästan alltid vara utsålt. Det passar mig. Jag spelar som bäst när det är mycket publik.

Zack Lewis är den tionde spelaren som är klar i Adnan Chuks nya Jämtlandslag. Nu blir det en paus i både lagbygget och i TV-studiosändningarna.

– Vi måste få andas. Man kan säga att vi tar en värvningskarantän i en månad, säger ordförande Mikael Bernervall och skrattar.

Nästa steg är kopplat till hur marknaden gensvarar. Det svaret kommer någon gång i augusti och september.

Om Jämtlands alla gamla och nya samarbetspartners har kraft nog att slå armkrok med klubben, lär det presenteras en högklassig powerforward senare i höst.

Dessutom ska det in någon eller några utvecklingsspelare i truppen.

Tills dess är det sommarlov för Dahlström och kompani. Ett (mycket) välförtjänt sådant.

Publicerat av

Hans Andersson