Paulsson Glantz och Elvbo

Väljer en återkomst i ÖB.

Mindre än en vecka innan ÖB går igång med sin officiella försäsongsträning levererar klubben en prima nyhet.

Forwarden Elsa Paulsson Glantz återvänder.

24-åringen är överens om att försöka återkomma i spel och det i division 1.

Nya headcoachen Alva Stark är förstås jättenöjd över beskedet. En hel Paulsson Glantz håller damligaklass.

Nu handlar det bara om att få henne så pass återställd att hon kan spela på den nivå hon är kapabel till. I dagsläget är det en bit kvar med tanke på den knäoperation (åtgärdade en lös benbit) hon gjorde i somras.

– När Elsa är hel igen ser det riktigt bra ut i laget, menar sportchefen Hans Vågström som är ”jättenöjd” över beskedet.

– Hon är bra nog för att spela ute i Europa. Vi är jätteglada att hon vill bygga upp sig igen och kanske använda oss som en språngbräda för att komma ut som proffs igen. Eller om hon vill stanna här säsongen ut och hjälpa oss att försöka nå ligan, menar Vågström.

Elsa själv är inriktad på att kunna vara i spel så snabbt som möjligt. Tanken är också att spela med ÖB under hela säsongen.

ÖB har därmed en kader av spelare med tydliga spetskvaliteter. Något man saknade i fjol. I Popkey, Felicia Boström, Stina Dahlin, Paulsson Glantz och ”Nemo” Jeng har Alva Stark inte bara en mycket stark förstafemma utan också fem matchvinnartyper.

Då känns det inte som ett absolut måste att få tillbaka Danielle Elvbo. Hon kommer dessutom INTE att bli kvar i vare sig Jämtland eller Sverige.

– Min pojkvän (Rashard Odomes) väljer mellan några klubbar och jag kommer följa med dit. Som det ser ut just nu finns det ett damlag i samma stad, även om men inget är klart än, berättar Danielle.

I Elvbos planer finns det dock ett krav: hon måste kunna pendla hem till Sverige och Örnsköldsvik för sina studier. Två till fem gånger per termin behöver hon vara där för att ”fullgöra” sina plikter.

Utlandsspel väntar troligen för Danielle Elvbo. FOTO: LT SÖDERTÄLJE

Publicerat av

Hans Andersson