Stepanovski – i dag kommer besked

Blir det Jämtland Basket?

I dag kommer ett besked huruvida Viktor Stepanovski är ett namn för Jämtland Basket kommande säsong.

Den 18-årige provspelaren – med totalt 22 U-landskamper – har då fått tre dagar på sig att visa sina kvaliteter. Adnan Chuk berättade för Bloggen att han och övriga coachledningen under fredagen kommer att ta ett beslut om hur de ska gå vidare med Stepanovski.

Klart är att han har gjort ett bra intryck. Både på och utanför basketgolvet.

En 184 cm lång guard med bra händer och välbyggd. Dessutom utrustad med stor ambition.

Men varför har han valt att komna till Jämtland för provspel?

– Jag är hemma från mina studier på High School i USA (St. Maria Goretti, utanför Washington DC) och eftersom jag inte vet om det blir något spel i USA nästa säsong, har jag börjat kolla på alternativ, förklarar Stepanovski.

Den 18-årige Helsingborgaren tog hjälp av Ville Tuominen, ny och meriterad coach för Helsingborg dam, som rekommenderade Jämtland.

Viktor Stepanovski skulle säkert vara ett fint tillskott i typ en 14-mannatrupp. Vi tror att hans talang och ambition gör honom intressant för Adnan Chuk. I dagsläget är det nog ändå så att en annan 02:a, Tim Nord, går före i kön.

Tim Nord.

Att träna med Jämtlands ligalag och spela matcher med Jämtland U kan dock möjligen vara ett lockande alternativ för Stepanovski.

Ett besked lär komma senast i helgen.

När det gäller uppflyttningen av egna spelare till Adnan Chuks ligalag är det egentligen bara Tim Nord som känns aktuell. De övriga talangerna i Jämtland U är antingen för unga eller alltför långt ifrån den nivå som krävs.

Felix Tandberg Vall var den ende i övrigt som kändes given, men han valde alltså en flytt till Wetterbygden.

Just därför kan det vara av värde att behålla Viktor Stepanovski. En ung, hungrig och spännande spelare som har det nödvändiga drivet.

Några fler testspelare är heller inte på tapeten.

– Inte just nu, berättar ”Pecka” Johansson.

I en perfekt värld skulle vi gärna ha sett att Jämtland hade lyckats få in någon yngre talang på position 2-4. En spelare i 16-18-årsåldern som hade kunnat mixa mellan division 1 och ligan.

Hur tänker Chuk angående Stepanovski?

Publicerat av

Hans Andersson