Senaste nytt

Viktor Stepanovski.

•I nästa vecka, kanske senast på tisdag, kommer ett besked om Viktor Stepanovski blir spelare nummer 11 i Jämtland Baskets trupp.

Provspelaren från Helsingborg har fått ett lovande svar från sitt amerikanska college angående distansstudier. I så fall är det största hindret undanröjt.

– Det ser ganska ljust ut. Nu ska båda parter komma till ett beslut, menar ”Pecka” Johansson.

Frida Joelsson.

• Frida Joelsson blir inte med i ÖB till säsongsstarten i ettan. Knäskadan smärtar för mycket. Ett maxtest i veckan gick inte helt bra, även om smärtan inte är alltför påtaglig under själva träningen.

– Det är mest värken efter träningarna som håller i sig i flera dagar, som sätter stopp. Därför blir det så frustrerande att träna när jag varken kan köra hundra procent och att det bidrar till att jag har så ont till vardags, säger Frida.

Ett ortopedbesök om cirka tre veckor ska förhoppningsvis ge klartecken för ett ingrepp. Dock. Med tanke på alla operationsköer just nu kan det dröja innan Frida får tid.

Moa Lundqvist.

• ÖB-coachen Alva Stark kan hastigt och lustigt få en högklassig ersättare för Joelsson i höst. Om precis allt faller på plats. Det är Moa Lundqvist, som eventuellt blir kvar i Östersund eftersom hennes nya lag i England (Nottingham Wildcats) skjuter fram seriestarten till efter juli.

Frågan är dock om Lundqvist får tillåtelse att börja säsongen i en annan klubb. Eller om det blir studiestart i England och träning fram till i januari. Många frågetecken och hos ÖB vågar man inte hoppas för mycket.

Ändå. Nog är det en kittlande tanke att få in en sån kapabel spelare i ÖB-truppen, även om det bara skulle röra sig om några månader.

• Jämtland Baskets utländska trio Eugene Harris, Zack Lewis och Tavrion Dawson ska vara på plats senast 7 september. ”Pecka” Johansson och kompani jobbar nu för fullt för att lösa all pappershantering med diverse tillstånd. Allt sådant måste vara på plats innan inresan till Sverige.

Går det enligt plan bör Adnan Chuk ha huvuddelen av truppen med sig till träningslägret i Ockelbo, 12-14 september. Då kanske man också har fått klart med lagets fjärde utlänning, förmodligen en amerikansk 4-5:a.

Publicerat av

Hans Andersson