”Ingos” lag är igång

Ingemar Nord, headcoach för ”Småälgarna”.

I måndags gick startgrinden upp.

Jämtland U började då sin lagträning i ”Bruce Arena”. 14 spelare var på plats, liksom headcoach Ingemar Nord.

Ytterligare 4-6 spelare är aktuella att ingå i tränings- och matchtruppen till division 1-säsongen.

– Vi har Tim (Nord) och Filip (Lindstedt) som tränar med Jämtlands ligalag, sedan saknades Mustafa (Hamid) och Johan (Petersen), som jobbade. Vi ska även lyfta upp några yngre killar som ska få träna med oss, berättar ”Ingo”.

En annan aktuell spelare är Erik Danielsson. Han jobbar dock i Norge och kommer inte hem förrän till torsdag- eller fredagsträningarna.

– Vi får se hur det blir med Erik. Men det är en bra kille att ha med i laget och han är också ganska stor, runt 193 centimeter.

Johan Petersen blir en av ryggradsspelarna hos Ingemar Nord.

Årets Jämtland U blir lite föryngrat. Borta är Felix Tandberg Vall och Olle Stumer. Möjligen kommer John Pålsson att spela mest med Jämtlands ligalag, vilket betyder att Ingemar Nord tappar de tre mest kreativa krafterna.

Forwarden Nils Axelsson är i alla fall kvar. Han kommer att få ett stort ansvar i år, liksom nyttiga guardduon Axel Blomgren och Johan Petersen.

Axel Blomgren blir en viktig spelare i årets Jämtland U.

Ingemar Nord har själv kört försäsongsträningen med sitt lag. Den har bland annat handlat om tuff fys i form av intervallöpning. Plats: Ovalen vid Fyrvalla. Alltså den nya skridskoanläggningen.

Den första träningsmatchen är planerad att spelas i september mot seriekonkurrenten Sundsvall, i Bräcke.

– Jag har pratat med Adam Alexander (coach i Sundsvall) om att få möta dem två gånger. Precis som i fjol. Jag hoppas också få hit Umeås division 2-lag för en match.

Nils Axelsson och Filip Lindstedt är två spelare som lär kunna ta plats i den första roteringen i årets Jämtland U. Lindstedt har lite överraskande fått chansen att träna med Jämtlands ligalag, vilket förstås är väldigt utvecklande.

Publicerat av

Hans Andersson