Bilder från en härlig träningskväll

Adnan Chuk är noggrann och detaljerad. Lämnar inget åt slumpen. Han vill ha allting utfört på rätt sätt och tar därför tid på sig för att få ut sitt budskap.

Sporten gjorde ett besök i ”Bruce Arena” i kväll. En vanlig träningskväll där alla tre liga- och serielag var igång.

Jämtland A inledde från 16.30 till ca 18.15.

Sedan tog ÖB och Jämtland U över på varsin planhalva.

Under en sekvens från 18.15 och en stund framåt vimlade det av basketspelare på golvet. Det var helt enkelt en underbar syn för alla som gillar basket.

Det var bollar som studsade, spelare som sprang, spelare som sköt, spelare som stretchade, snack på golvet, snack på läktarna, anhöriga som följde träningarna.

Plötsligt kändes allt som vanligt. Inget snack om någon bedrövlig pandemi utan en ren och skär glädje över att få träffas och träna.

En spelare som säkert njöt extra mycket var Viktor Stepanovski, färskt nyförvärv i Jämtland Basket. I klubbens studioprogram på kvällen berättade han om sina starka sidor som spelare.

– Jag gillar att tävla. Jag är också bra med bollen och snabb och kan skapa lägen.

Elsa Paulsson Glantz är igång igen, även om hon inte är i full träning än. Alla håller tummarna för att hon är spelklar till division 1-premiären.
Daniel Johansson är ett fantastiskt nyförvärv. Det syns att han dragit nytta av fjolårets speltid i Nässjö. Han är starkare, snabbare och mer kontrollerad i allt det han gör.

Jämtland U körde också ett kvällspass. Här är en av spelarna.
Viktor Stepanovski har gjort ett övertygande intryck så här långt. Snabb och energisk och stark i kroppen. I intervjun i Jämtlands webbstudio berättade han hur mycket basketen betyder för honom. ”Det är mitt liv. Att spela basket är allt det jag vill göra”.
Känner ni igen henne? Just det. Malin Aasa, före detta damligaspelare i Jämtland, i Norrköping och även A-landslagsmeriterad med totalt 45 landskamper. Den senaste från 2014, mot Polen. Malin är som bekant sambo med Adnan Chuk och hon fanns med på läktaren på kvällens träning, där hon försökte hålla koll på de två barnen.
Danielle Elvbo är hemma igen. Här i samtal med Doremus Bennerman. Elvbo är förstås en perfekt träningssparring för ÖB. Men snart bär det av igen. Nästa adress verkar bli utlandet.
Ingemar Nord är inte helt nöjd med en sekvens i kvällens träning för Jämtland U.
Hampus Ramstedt har varit väldigt pigg sedan han kom till Jämtland. ”Han är den spelare som har överraskat mest. Han är modig, tar för sig och är riktigt bra. Dessutom tycker jag att han klarar duellspelet mot RT” säger Mikael Bernervall, ordförande i Jämtland Basket.
Stretching kan fresta på ibland. Pierre Hampton tänjer ut sina muskler.

Back in business”. Elena Popkey är tillbaka i spel och hela basket-Jämtland jublar förstås. Den amerikanska guarden är normalt sett kanske hela ettans bästa spelare.

Publicerat av

Hans Andersson