Domarna vägrar vika sig

Tre domare verkar bli det som gäller även den kommande SBL-säsongen. Trots klubbarnas protester. FOTO: TT

Veckans SBL-möte kom inte till något genombrott i tredomarfrågan.

De nio klubbarna kunde inte bryta igenom den mur som domarna byggt upp. Dessa krigar hårt för att få ha kvar det tidigare systemet och vill inte vika ned sig och sin kår.

Självklart är det korkat och egoistiskt agerat av domarna, som enbart ser till sig själva. Inte till den stora bilden, till klubbarnas ekonomier, till de som ändå föder dem. De klarar inte av att förstå att ett tvådomarsystem enbart är en tillfällig lösning i tidernas största kris inom svensk idrott.

Men. Vi lever ju tyvärr i egoismens tidsålder så vad annat är att vänta.

– Vi har sagt att vi inte har råd med tre domare i år, säger ”Pecka” Johansson i Jämtland Basket som ändå inte tar i med den stora släggan.

– Inget är hundraprocentigt klart än. Vi har inte kommit fram dit vi vill och är i slutfasen av dialogen. Det är lite ge och ta och det kan bli en kompromiss, förklarar Jämtlands klubbdirektör och berättar också att förbundet släppt till en del (säkert ekonomiskt) för att få till en lösning.

SBL-mötet i övrigt handlade mest om en avstämning med fokus på pandemins effekter i närtid. Läget hos Jämtland och de övriga åtta klubbarna verkar stabilt. Det blir till exempel ligastart 20 oktober.

TV-sändningarna (webb-TV) fortsätter via Sportsground. Just den här biten blir extra viktig eftersom massor av supporters enbart kommer att kunna se de inledande omgångarna via TV.

En viktig aspekt för genomförandet av SBL är resorna. Det har funnits en oro för att lagen inte skulle kunna resa som vanligt. Den oron verkar vara bortsopad.

Bloggen tycker självklart att Jämtland Basket, ”Pecka” Johansson och övriga klubbar har helt rätt i domarfrågan. Tyvärr slår domarkåren dövörat till.

– Det finns flygbolag. Sedan gäller det att anpassa sig och kanske eventuellt resa med buss en dag innan, menar ”Pecka” Johansson.

Publicerat av

Hans Andersson