14:00: ÖB-Umeå (A3)

Stina Dahlin och ÖB går ut stenhårt. Första träningsmatchen redan i dag (rekordtidigt?) och dessutom mot Umeå (A3).

Årets första träningsmatch i ”Bruce Arena” spelas i dag. ÖB tar emot Umeås damligalag i en match som har tillkommit på gästernas önskemål.

Jan Enjebos lag har haft ett mini-läger i fjällen och på vägen hem vill de gärna spela en träningsmatch.

Det blir förstås en perfekt tempohöjare och ett slags maxtest för ÖB, men också en väldigt intressant match för nya headcoachen Alva Stark.

Att få se sina spelare mäta krafterna och tävla med ett av Sveriges bästa lag kan nog bli en ögonöppnare på flera sätt. Dels i form av att se vad som fattas, dels i att förhoppningsvis kunna bli stärkt av de speltekniska delar som man kan matcha Umeå i.

Två spelare i ÖB som relativt nyligen bör ha mött Umeå i Damligan är nyförvärven ”Nemo” Jeng och Felicia Boström (Norrköping respektive Uppsala). De borde alltså kunna stå upp bra mot gästerna, liksom förstås Elena Popkey som i flera år har varit hela ettans kanske bästa spelare.

En som inte kommer till spel är nyförvärvet Elsa Paulsson Glantz. Hon behöver ytterligare ett antal veckor för att stärka upp sitt knä och hitta matchtempo.

”Reglerna” säger att 50 personer får vistas i ”Bruce Arena” under matchen. Eller är det 50 personer utöver spelare och funktionärer?

Publicerat av

Hans Andersson