En mental jättekick

Stina Dahlin och hela ÖB får förstås en jättekick av söndagens insats och seger.

Stina Dahlin bidrog som vanligt med hög fart, mod i offensiven, rörligt försvar och kloka beslut. ÖB-forwarden visade precis som hela laget stor spelglädje i segern mot Umeå.

Efteråt var hon mycket nöjd med lagets överraskande starka insats.

– Det var väldigt kul att spela mer eller mindre en riktig match. Det är väldigt uppmuntrande att se att vi kan spela på samma nivå som ett lag på högsta nivån eftersom det är där vi vill vara nästa år. Kul att se Elena tillbaka. Hon bidrar med mycket rutin och har en hög spelkompetens.

– Det var också kul att se att våra yngre spelare som Jonna Nilsson, Moa Edström och Smilla Vågström. De tog för sig och visade att de har växt som spelare. De behövs minst lika mycket som någon annan i detta lag.

Ja, det var helt klart en härlig stämning bland spelare, ledare och hemmapublik. Även om det bara var en träningsmatch kan den här typen av segrar betyda något stort på sikt. Tacklar man segern och insatsen på rätt sätt blir det en mental kick som skulle kunna hålla i sig länge.

Lita på att segern hade extra stor betydelse för Alva Stark. Som ny headcoach och bara 22 år gammal är det av stort värde att få snabba bekräftelser. Det här kommer att ingjuta tro, mod och ett skönt lugn hos henne.

Det är framförallt om det någon gång under säsongen skulle kännas motigt som man rent psykologiskt ska lyfta fram 72-68 mot Umeå. Minnesbilderna från en sån seger ska alltid ligga nära till hands, ungefär som en injektionsspruta av tro.

Det fanns självklart väldigt många positiva bitar att peka på i segern. Till exempel att kunna göra hela 72 poäng och ha en sån fin kreativitet matchen igenom.

Samspelet efter blott en veckas träning imponerade också.

– Såna här matcher visar även de svagheter som vi har. Tillsammans med Alva, som gjorde ett bra intryck som coach, kommer vi att arbeta med det under den närmaste tiden, menar Stina.

Det är inte konstigt att ÖB-forwarden får förhoppningar inför division 1-säsongen.

– Att vi redan nu spelar så bra som lag gör att denna säsong känns väldigt intressant, säger hon.

Stina lovprisar också klubbens satsning på att förstärka med damligaduon ”Nemo” Jeng och Felicia Boström.

– De kommer att vara guld värda för oss den här säsongen och förhoppningsvis ännu fler.

Stina Dahlin gjorde 6 poäng mot Umeå. Allra bäst var Danielle Elvbo på 19 poäng.

Publicerat av

Hans Andersson