”Känner mig som en stolt storasyster”

Elena Popkey.

Säsongen startade med en smällkaramell som både hördes och kändes.

ÖB:s sensationella seger mot Umeå (A3) var något som hela klubben kommer att kunna surfa på ett bra tag.

Matchen var också en återkomst till fullkontaktsspel för hemmafavoriten Elena Popkey. Amerikanskan var minst sagt nöjd efteråt.

– Det känns underbart att vara ute på golvet och spela igen. Efter ett år vid sidan av planen hade jag glömt hur fantastiskt det är att spela i vår hemmaarena och inför våra supportrar, berättar Popkey som efter fyra år i ÖB börjar bli van vid det mesta i Östersund.

– Jag känner faktiskt till namnen och ansiktena på våra åskådare. Det här känns verkligen som hemma för mig.

Popkey beskriver matchen som något av en ”orkan”. Något som tog tag i henne och laget. Att slå ur underläge är något hon alltid har tyckt om. Därför var matchen extra inspirerande för henne.

– Jag visste att matchen skulle kunna bli tajt eftersom vi har mycket naturlig talang i laget. Men jag var osäker på vad som skulle hända. Så här i efterhand ser vi bevis på att de senaste årens utveckling har gjort oss till ett bättre lag.

Popkey berättar att hon aldrig har sett Moa Edström, Jonna Nilsson och Smilla Vågström spela med ett sånt självförtroende som i söndags.

– Jag kände mig som en stolt storasyster, säger amerikanskan om sina unga medspelare.

En annan positiv sak var att Elena Popkey kunde spela hela matchen utan smärtor i sitt knä.

– Mitt knä känns jättebra. Ärligt talat förväntade jag mig att vakna upp i dag med lite smärta och stelhet, men knäet är bättre än vad jag trodde.

Det är inte svårt att ryckas med i den entusiasm som Popkey visar efter matchen. Framförallt är vi glada för att hon är hel igen och kan tillföra sina unika egenskaper till Alva Starks lag.

ÖB-guarden har kvaliteter som är av klar damligaklass. Dessutom besitter hon den där klassiska och härliga attityden som i princip alla spelare från USA verkar ha fått med modersmjölken; tron, modet och tuffheten.

Elena kan knappt bärga sig när hon pratar om sina känslor efter segermatchen:

– ”Oh man!”. Vilken välsignelse det är att bara kunna spela basket igen. Det är något annat som jag hade glömt… hur det känns att vara en spelare. Otroligt skönt, säger hon och skrattar.

Vad Bloggen säger?

”Great to have you back, Elena!”

Du är en enorm tillgång till detta lag.

Publicerat av

Hans Andersson