Ny milstolpe är passerad

Satsningen på ”BKV-spelaren” har nått 180 000 kronor. Men också 100 personer.

”BKV-spelaren” har nått en milstolpe.

Under torsdagen registrerades den 100:e givaren. Därmed har BKV med råge slagit premiärårets 84 givare.

100 givare redan 10 september kan vara ett nytt rekord.

Nästa mål är att knäcka fjolårets siffra på 122 understödjare.

Att samla så många privatpersoner eller företag bör vara en ambition i sig. Visst är totalsumman viktig, men Bloggen tycker det finns andra värden i denna typ av satsning.

Många givare visar på en bredd i engagemanget. Låt säga att totalt 200 personer skänker 1 000 kronor var. Det betyder 200 000 kronor – en summa som förvisso är lägre än de båda första åren.

Men.

Det finns ändå en tydlig vinst i det. Ju fler som väljer att gå med i en idrottsklubbs strävan och satsa av sitt kapital, ju mer dynamisk blir satsningen.

Dessutom: en person med skral ekonomi som tömmer stora delar av sitt sparkapital och skänker 1 000 kronor ger på ett sätt mer än den som av sitt överflöd ger 5 000.

”Alla bäckar små” är något att tänka på.

Den insamlade summan var under torsdagen uppe i hela 180 000 kronor. Det är en mycket bra siffra och visar på en uthållig generositet. Med tanke på att SBL inte börjar förrän 20 oktober (Umeå på bortaplan) finns det chans att summan kan växa rejält framöver.

– Det är fantastiskt, säger Jämtlandsbasen Mikael Bernervall.

Sören Westin, ordförande i BKV, är uppmuntrad att insamlingen tagit fart efter att i förra veckan legat oroväckande stilla på runt 120 000 kronor. Då var Westin lite irriterad eftersom han tyckte att det hände för lite.

– Målet är att slå fjolåret (260 000 kronor), säger Westin som också kommenterar den hjärtevärmande nyheten att Thomas Massamba gått in med 2 000 kronor.

– Det är jättekul och det tyder på att han känt sig uppskattad och välkommen när han var här.

– Thomas Massambas deltagande är viktigt också i perspektivet om tillhörighet och att vi får fler kategorier i vår satsning. Vi har gamla spelare, nya spelare, gamla ledare, nya ledare, före detta styrelseledamöter och nuvarande styrelseledamöter och privatpersoner. Det är en väldig bredd, avslutar Sören Westin.

Publicerat av

Hans Andersson