Tuffare andra dag i Ockelbo

Nyförvärvet ”Nemo” Jeng var poängmässigt den bästa i dagens ÖB.

Dag 2 i Ockelbo blev som väntar mycket mer krävande och jobbig för ÖB.

Alvik, som i fjol var ett självklart topplag i Damligan, hade alldeles för mycket fysik, styrka, tyngd och rutin.

50-73 slutade matchen, sedan ÖB kommit i ett äckligt stort underläge från start. 19-39 i halvtid var siffror som tyngde spelare och ledare i halvtidssnacket.

– Ja, hela matchen var riktigt tung. Vi var trötta efter gårdagen, men framförallt mötte vi ett betydligt större Alvik, konstaterar Alva Stark.

Stockholmslaget, som låg tvåa på kvoten 14/4 när grundserien avslutades i fjol, hade helt enkelt mer kvalitet än ÖB. Alva Stark var ändå missnöjd över att hennes spelare inte tog den inledande kampen på ett bättre sätt. Det var alldeles för stillastående sekvenser. För mycket passivitet och ”titta på”.

– Vi vek ned oss allt för mycket, säger hon.

Alvik, som kom till spel utan landslagsduon Klara Lundqvist och Elin Ljunggren, visade upp en härlig bredd och en rutin som bidrog till att laget ofta tog rätt beslut.

Andra halvlek var trots allt klart bättre från ÖP. Laget vann till och med period 3 med 18-17 sedan man skruvat till både anfall och försvar.

Det stora bekymret var dock fortfarande den fysiska kampen. Förra WNBA-spelaren Janel McCarville på 188 cm och runt 100 kg var oerhört svårstoppad. Den 37-åriga amerikanskan – som 2013 vann WNBA-slutspelet – satte 15 poäng och bidrog på alla sätt med sin väldiga närvaro.

Alva Stark kunde konstatera att varje misstag får konsekvenser mot den här typen av klasslag.

– Vi tar med oss inställningen som vi hade i fjärde perioden. Men bättre lag än detta, kommer vi aldrig spela mot denna säsong, förklarar hon.

Trots 23-poängsförlusten fanns det utropstecken hos ÖB. Elena Popkey (10 poäng) var mycket bra och visade att hon håller mot topplag i Damligan. ”Nemo” Jeng och Moa Lundqvist (med 12 respektive 10 poäng) stred också tappert i sin kamp i tresekunders.

Efter tre träningsmatcher på kort tid går ÖB nu in i en avslutande träningsperiod inför seriestarten om tre veckor. Då ska man förhoppningsvis också få in Elsa Paulsson Glantz och Danielle Elvbo i laget.

Elsa har en bit kvar innan hon är tillräckligt stark och stabil i sitt knä, medan Danielle väntar på klartecken vad gäller utformningen av kontraktet. Med tanke på hennes distansstudier och att pojkvännen Rashard Odomes spelar i Finland i år, lär det behövas några särskilda ”passusar” i avtalet.

Om parterna till slut kommer överens har ÖB helt klart en kanonförstärkning i laget. Elvbo håller i sina bästa stunder hög damligaklass.

Publicerat av

Hans Andersson