Langevine drog rekordpublik

Cyril Langevine intervjuas av SVT:s Bengt Eriksson.

Cyril Langevines inträde i Jämtland Basket har omgärdats av stora rubriker och förväntningar.

Collegestjärnan från Rhode Island lockade inte oväntat rekordpublik på dagens premiärträning.

Sällan eller aldrig har Bloggen sett så många åskådare som vid dagens 16.30-träning. Unga och gamla, män och kvinnor, pojkar och flickor strömmade in i ”Bruce Arena” / ”Moose Garden” / ”Gisterå Garden”.

Ja, det fanns till och med möjlighet till gratis fika på läktaren.

Johan Gavelin, styrelseledamot i Jämtland Basket, har för vana att ta med sig en stor kaffetermos när det bränner till. Som egen företagare i branschen vet han förstås vad kunder och basketåskådare vill ha.

Som en krydda på anrättningen fanns även kanelbullar för de hugade.

– Äh, basketen är ju bara ett svepskäl för att komma hit. Det är ju fikat som drar mest, skojade Pär Dahlström, styrelsekollega i Jämtland och TV-ansvarig i klubben.

Mannen i fokus för intresset var förstås Cyril Langevine. Den 22-årige centern, som blev intervjuad av SVT innan träningen, var så mycket på hugget som man kan förvänta sig efter en lång flygresa.

Tidsomställningen mellan USA och Sverige påverkade förstås och det där nödvändiga flåset och extra klippet i steget kommer att bli allt bättre med några dagars sömn och acklimatisering.

Alla spelare fanns med på golvet förutom Johan Petersen.

Vilka som imponerade mest?

Svårt att säga, men RT Guinn var en gigant på alla sätt. Lugn, säker och bra i skyttet. Dessutom på riktigt glatt humör. Vadå 39 år?

Jämtland Baskets lagkapten är unik i sätt att träna och spela basket. Proffsig på alla sätt och ett fantastiskt föredöme i det han gör.

Eugene Harris var aktiv och energisk. Sprang mycket. Ville komma till avslut. Sköt från alla håll. Drev på med snack och korrigeringar.

Som ledande pointguard är det förstås exakt en sån roll Harris ska ta. Han ska leda, pusha på och sätta exempel.

Mycket roligt att se.

Unge Viktor Stepanovski var också energisk och full av spring i benen. Bloggen har gillat honom från dag 1. Det finns något fräscht över helsingborgaren.

Det syns verkligen hur mycket han vill spela och utvecklas. Entusiasmen är stor och även om det blir något förhastat felpass är inställningen den rätta.

Viktor Stepanovski imponerar med en entusiasm och attityd som är ett exempel för många andra spelare.

Just den här äkta viljan och glädjen över att träna och spela är också något som Adnan Chuk har betonat när han pratar om Stepanovski. Om de egenskaperna finns där i botten kan det bli hur bra som helst.

Tavrion Dawson fortsätter att ta steg framåt på sin rehab-resa.

– Han blir bättre och bättre i sin fot. Han har fortfarande en bit kvar. I dag har han gjort en röntgen på foten bara för att säkerställa så att allt går enligt plan, menar Adnan Chuk.

Kommer du att ransonera hans spelminuter mot Ockelbo (på söndag)?

– Jag kommer att ransonera allas minuter eftersom vi fortfarande är inne i en tuff träningsperiod.

I morgon fredag reser Jämtlands 18-mannatrupp (14 spelare och fyra ledare) till Ockelbo för helgens träningsläger. Där blir det tre träningspass samt en avslutande match mot Ockelbo.

Hemmalaget ska också möta Umeå på lördagen. Boris Balibrea tar alltså med sig sitt nykomponerade och unga lag för årets första träningsmatch, vilket ska bli mycket intressant att se.

Umeå kan mycket väl bli en överraskning i årets SBL.

Båda matcherna går att ”streama” på webbteve (Solidsport) för 59 kronor per styck.

Publicerat av

Hans Andersson