Vad roligt, Lewis

Zach Lewis.

Den första träningsmatchen är avklarad.

Jämtland vann mot Ockelbo med 94–76 efter 24 poäng av nye Zach Lewis. Ett skönt besked efter några veckors träning Dbm där vi inte riktigt hade sett de kvaliteterna.

Men hur ska vi tolka insatsen från Cyril Langevine?

0 poäng och ett kantigt och otajmat spel. Han kom aldrig in i matchen. Adnan Chuk hördes långt ifrån nöjd med sin nya amerikanske center och i helgens matcher mot Nässjö och Södertälje behöver vi se en väsentlig formförbättring.

Förhoppningvis är det enbart det långa matchuppehållet och den helt nya omgivningen som är orsaken till Langevines skrala debutmatch. Har man dominerat i Atlantic 10 och varit en av ligans bästa spelare bör det finnas kvalitet så att det räcker och blir över.

Det roligaste från Ockelbomatchen?

– Om du hade frågat mig innan skulle jag ha önskat starka insatser från Lewis och att Tavrions fot skulle hålla. Det var precis det som hände, säger Mikael Bernervall, ordförande i Jämtland Basket.

Tavrion Dawson.

Zach Lewis gjorde 24 poäng på sina få minuter och Tavrion Dawson satte 18 poäng. Men framförallt så höll hans fot för en match med tempo, hopp och spring.

– Tavrion var matchens bästa spelare i första halvlek. Då kände man igen honom, 

Mikael Bernervall är ändå medveten om att det är svårt att dra några större växlar av söndagsmatchen. Adnan Chuk roterade på alla 14 (!) spelare och det var nästan komiskt ibland när spelarna kom in och gick ut om vartannat.

Det var förstås svårt att få någon rytm i spelet.

Nu väntar en och en halv dags vila för spelare och ledare i Jämtland. Inte förrän på tisdag eftermiddag är det återsamling i ”Bruce Arena”. Då väntar det träning tisdag, onsdag och torsdag, innan det på fredag blir avresa för nästa matchtripp. 

Träningsmatcher på lördag i Nässjö och på söndag i Södertälje.

Då ska ”Älgarna” kunna ha mer spring i benen och då ska vi förhoppningsvis också få se de första gjorda poängen av Cyril Langevine.

Publicerat av

Hans Andersson