Sune packar trunkarna

Mysfarbrorn tar igen sig på trunkarna. I bakgrunden ser vi Pierre Hampton med dottern.

I dag vid 06.30-tiden avgår bussen.

Jämtland Basket är redo för steg 2 i försäsongsmatchandet. En långresa till Småland, för träningsmatch mot Nässjö i morgon lördag (17.00) och sedan mot Södertälje på söndag (12.30).

Lagledare Sune Pettersson har därför packat de blå trunkarna fulla med kläder. Det var dessa trunkar som Bloggen mötte i går vid entren till ”Moose Garden/Bruce Arena”.

Pettersson hade lastat av dessa för vidare transport upp i hallen. Doremus Bennerman, Adam Johansson och Sune själv bar dem upp till A-hallen, där varje spelare fick varsin.

Alla 14 spelare fanns på plats för att gnugga formen inför helgen. När vi frågade Adnan Chuk vilka tolv spelare som åker med på resan fick vi svaret:

– Vi får se efter kvällens träning. Konkurrenssituation avgör, menade han.

Intressant svar, även om vi tror att det till viss del är ett spel för galleriet. Jämtlands headcoach vill nog inpränta i alla spelare betydelsen av att prestera här och nu. Att alla spelare behöver ligga i, satsa max och agera proffsigt. Inte glida omkring på gamla meriter.

Helgen kommer i alla fall att bli mycket intressant. Här är Bloggens främsta funderingar:

1. Cyril Langevine.

Var befinner sig Jämtlands nye stjärncenter på formtrappan? Debuten mot Ockelbo var riktigt svag. Både spel- och poängmässigt. En rejäl skärpning är på sin plats, där tajming och effektivitet runt offensiv korg behöver bli klart bättre.

2. Eugene Harris.

Jämtlands nye spelmotor har också ett par växlar till att lägga i. Som pointguard har man ett extra stort ansvar att vara i form, prestera poäng, assists och ledarskap. Det behöver vi se klara framsteg i.

3. Spelidén.

Adnan Chuk söker efter rätt identitet. Förmodligen ett intensivt och fysiskt försvar samt ett anfallsspel där system och beslutsfattande utvecklas från förra helgen.

Tavrion Dawson klarade det första testet klsrt bra. I helgen är det tänkt att han och övriga Jämtland ska ta nästa steg på formskalan.

Nässjö har bytt en del pjäser, men Ruffin, Lindström och Medjedoub är kvar. Nya amerikaner är Keenan Gumbs och Zach Charles. Dessutom har Joakim Källman rekryterat intressante guarden Jordan Peltier samt unge insidetalangen David Höök.

Nässjös första träningsmatch slutade med seger mot Eos med 89-84.

– Den stora förändringen i laget är vi är betydligt snabbare, starkare och mer atletiska. Valter Lindström kommer att få ta mycket ansvar eftersom vi är beroende av honom. Hittills har han axlat det bra, säger Källman som har en trupp på 16 spelare, varav hela åtta är från egna led.

– Vi har en bra ungdomssida med tanke på vår storlek som klubb. Vi har bland annat varit i ett par Final Four-spel i USM/RM på pojksidan.

Efter morgondagens mycket intressanta match reser Jämtland norrut för möte med Ludwig Degernäs och hans Södertälje. Möjligen blir det ett snäpp uppåt i svårighetsgrad.

Degernäs bygger delvis om sitt Kings efter förlusterna av Jonathan Person (som valt att flytta internationellt till Rumänien igen), Sheriff Drammeh och Hampus Ramstedt (Jämtland). Charles Callison och Eric Adams har också lämnat.

Nya spelare är bland annat mycket kompetente forwarden Lazar Radosavljevic (Djurgården), USA-guarden Trevin Parks, spanske tvåmetersmannen Martin Rosado samt Jämtlandsbekantingen Samuel Berkelund.

Vem som har imponerat eller överraskat mest på försäsongen?

Det är faktiskt en… 16-åring!

William Kermoury.

– William har sett väldigt intressant ut. Han är bara 16 år, men har vuxit till sig sedan i fjol, säger Ludwig Degernäs, som på grund av det ekonomiska läget behövt flytta upp ett flertal juniorer i träning.

Södertäljes första rotation ser helt klar vass ut, inte minst eftersom landalagstrion Dino Pita, Anton Gaddefors och Martin Pahlmblad fortfarande är kvar.

– Vi har också en plats kvar att fylla i truppen. Där avvaktar vi för att hitta exakt rätt typ av spelare, hälsar Ludwig Degernäs.

Publicerat av

Hans Andersson