Revanschen

Anes Zekovic, RT Guinn och de övriga jämtarna tog en gruvlig revansch på lördagens insats.

”Ned som en pannkaka och upp som en sol”.

Om vi vänder på det kända ordspråket får vi en passande beskrivning på Jämtland Baskets matchhelg.

Lördagens på alla sätt trista 77-85 mot Nässjö vändes i dag till en grymt imponerande seger mot Södertälje.

RT Guinn och grabbarna vann med 93-87 efter en i stora delar perfekt genomförd bortamatch.

Den stora skillnaden mot i går var framförallt inställningen. Tuffa jämtar, med aggressivitet, fysik, muskler och kraft, lyckades till slut kriga ned Södertälje.

Dessutom såg vi en väsentligt förbättrad offensiv.

– Vi är väldigt nöjda med tanke på hur vi agerade i går. Det kändes inte alls bra då. I dag var vi ett helt annat lag med mer energi och fokus, berättar Anes Zekovic.

Adnan Chuk tryckte på att intensiteten, alltså tempot och kraften, var den stora skillnaden.

– Annars spelade vi på samma sätt.

Ändå är det mycket starkt att vända så med tanke på att Zekovic och de andra hade en match i benen från i går. Det borde ha varit en negativ faktor mot ett utvilat Södertälje.

Kanske var det gårdagskvällens möte på hotellet i Södertälje som var katalysator till dagens femstjärniga prestation.

– Vi hade ett långt och bra möte i går natt när vi kom till Södertälje, säger Chuk.

Zekovic håller med Bloggen om att den fysiska faktorn är något att ta med sig. En kraftansträngning av detta slag går inte att göra om man inte är vältränad.

– Ja, men det är starkt. Sedan pratade vi mycket om att gå tillbaka till grunderna, speciellt i försvaret där vi var alldeles för dåliga i går. Vi vill spela med intensitet och vår inställning var att om vi skulle bli trötta var det bara att byta, säger Jämtlandsspelaren.

Jämtlands mål i dag var att försöka hålla uppe ett aggressivt försvarsspel under hela matchen.

– Sedan var det sjukt mycket bättre fokus och inställning i dag. Det märkte jag redan på uppvärmningen.

Powerforwarden Hampus Ramstedt var ett av flera utropstecken i segern mot Södertälje. Hela 16 poäng mot sin förra klubb.

Tittar vi individuellt var det många Jämtlandsspelare som revanscherade sig för Nässjömatchen. Tavrion Dawson satte 21 poöng och Anes Zekovic 14. Båda var riktigt bra och dessutom klev Hampus Ramstedt in i sin gamla hall och presterade en inspirerad insats.

Kollektivet var ändå nyckeln. Precis det som behövs. Många som ger sitt bidrag till helheten.

– Av alla spelare måste jag lyfta fram Hampus. Det var kul att se hur bra han spelade i sin gamla hemmahall, säger Anes Zekovic, på vägen hem till ”Älgarnas land”.

Adnan Chuk menar att det viktiga just nu att testar olika saker med olika spelare för att få veta vem han kan räkna med i framtiden. Alltså en form av testperiod där han utsätter sina spelare för utmaningar för att blottlägga starka och svaga sidor.

Nästa test blir på torsdag. En ny träningsmatch, borta mot ett Umeå, där Boris Balibrea håller på med en spansk revolution. Spanska spelare, spansk basket, spanska ledare.

Vi kommer att få se ett annat Umeå i år – den saken är helt klar. Snabbhet, tempo och rörlighet. Samt (unga) spelare som orkar jobba ända in i kaklet.

Om Nässjö och Södertälje var två tester på lite olika sätt, lär också Umeå bli en utmaning att tugga i sig.

Publicerat av

Hans Andersson