Applåder för Gehrke

Storseger direkt i ligapremiären.

Det nya basketlivet i Luxemburg startade med en storseger för Torbjörn Gehrke och Racing Luxemburg.

102-56 mot nykomlingen Telstar i ligapremiären gladde den förra Jämtlandscoachen.

– Det här var en vinst i min smak. Vi spelade med fart, ett högt försvar, vi hade 20 fler returer och assist och fem spelare på dubbla poängsiffror, säger Gehrke.

– Vi vann alla kvartar med 10-15 poäng och vårt enda proffs gjorde bara 11 poäng. Det visar visar att vi inte kommer leva och dö med honom. Det är ett viktigt signalvärde eftersom många inte tror att vi kommer att klara oss med bara ett proffs.

Gehrke pratar i termer om hur viktigt det är att ”stämma i bäcken” för laget och även gentemot alla motståndare, bland annat John Dieckelmans Musel Pikés.

– Tre av de fyra förväntade topplagen vann sina möten ganska komfortabelt och eftersom vi också vill tillhöra den gruppen var det en viktig signal ifrån oss till alla som tvivlar.

Nästa helg blir det match fredag-söndag. Borta och hemma. Söndagsmatchen mot ett av favoritlagen kan locka upp mot 500 åskådare. Då kan det uppstå problem.

– Ja, med tanke på alla föreskrifter gällande ansiktsmasker, avstånd och sådant. Vad jag förstår finns det inga maxgränser i publik. Bara tvång på att använda mask. Blir det runt 500 börjar hallen bli ganska full och det kommer då att bli en ganska skön stämning.

Publicerat av

Hans Andersson