En dag kvar

Anes Zekovic och John Pålsson var två av de mycket pigga Jämtlandsspelarna på gårdagens träning.

Dagen före dagen.

Jämtland Baskets spelare och ledare vaknar upp till ett Östersund i vinterskrud. Lite väl tidigt kanske, men snön, solen och minusgraderna ger en vacker försmak på hur ögonfägnande förvintern kan vara i Jämtland.

Dessutom har vi alltså ett positivt publikbesked med oss från i går. 300 åskådare ska tillåtas från söndag 1 november. Ett glädjande trendbrott, speciellt för lite mindre klubbar.

Bloggen gjorde ett besök på Jämtlands torsdagsträning. Adnan Chuk drev på med avslutningsövningar och med spel. Alla 15 spelare var med, även Zach Lewis, som såg oväntat pigg ut.

Tempot var väldigt högt och det märktes att det är match på gång.

Efter en stund dök Radio Jämtlands sportreporter Patrick Sjöö upp med intervjumikrofonen. Han fångade snart in Mikael Bernervall som förmodligen fick berätta om det senaste publikbeskedet.

Anes Zekovic var klart uppmuntrad över regeringens beslut att höja maxtaket från 50 till 300 åskådare.

– Ja, det är ett steg framåt. 300 är ju betydligt fler än 50. Det är kul. Det innebär att vi kanske kan få lite tryck i hallen, förklarade Jämtlands BKV-spelare.

Zach Lewis överraskade med att kunna vara med på en hel del avancerade övningar.

Strax efter träningen sände Jämtland återigen ett webbstudioprogram. Där berättade Bernervall och ”Pecka” Johansson om sina tankar inför premiären.

”Pecka” är, precis som Bloggen, säker på att Luleå kommer att varva upp allt eftersom. Han är på samma sätt som oss spänd på klubbens svenska guardsatsning.

Apropå Luleå: bli inte förvånad om Peter Öqvist inom kort kan få en återvändande landslagsspelare till laget.

Denzel Anderssons framtid som proffs i Italien är nämligen osäker. Hans Varese har bytt coach och det har medfört minskad speltid.

Nu sägs det från italiensk media att svensken kan vara på väg bort från klubben (något som NSD:s Peter Lindvall rapporterar om). Då bör förstås Luleå vara givet som ett alternativ.

I så fall får Öqvist in ännu en potentiell matchvinnare i laget. Och Luleå blir plötsligt en allvarlig utmanare till Borås.

En annan svensk landslagsman är Charles Barton J:r. Hans ankomst till Jämtland ser mycket spännande ut.

– Han ser bra ut och har snabbt kommit in i spelet. Det är också en bra kille. Han har varit med förr och vet vad det handlar om. Han tar lagom stor plats just nu, menar ”Pecka” Johansson.

Charles Barton J:r intervjuas av Sanna Svanebo strax före hans första träning med Jämtland.

Barton ska ersätta skadade Zach Lewis de närmaste veckorna. Även om amerikanens rehab verkar gå riktigt bra, är det nog klokt att skynda långsamt.

Lewis är i rörelseträning och enligt Jämtlandsledningen är en comeback inte alla så långt borta.

Publicerat av

Hans Andersson