Ny studio och Tim Nord i fokus

Pär Dahlström, ”Pecka” Johansson, Mikael Bernervall och Tim Nord.

Vilken ambition och vilken entusiasm.

På torsdagskvällen sköt Jämtland Basket ut ännu en webb-sändning i etern. Programmet denna gång byggdes upp kring SBL-premiären mot Luleå på lördag samt presentationen av Tim Nord.

Det är bara att konstatera att Jämtland Baskets TV-team redan är på väg mot SM-guld. Eller åtminstone är man en kandidat till den påhittade titeln i avdelningen ”webbteveprogram i basketsverige”.

Vilken energi och vilken målmedvetenhet i att presentera många och intressanta program.

Nils Johansson, Pär Dahlström och Mikael Bernervall har svarat för en försäsong som går till baskethistorien. Har någon svensk klubb någonsin producerat denna mängd av program?

Borås Basket är bra på det här området, men frågan är om de har en liknande frekvens?

Tim Nord och Johan Petersen.

Vinnare i allt detta är förstås alla supportrar i ”Älgarna” som får senaste nytt i en modern form.

Tillbaka till en av programpunkterna. Tillbaka till Tim Nord.

Han är med sina 18 år yngst i Jämtlands trupp och jämngammal med guardkollegan Viktor Stepanovski. Båda två är extremt spännande och två riktiga talanger.

Ordet ”talang” används ibland lite överdrivet mycket, men i dessa två fall tycker vi att det är helt korrekt.

Nord och Stepanovski har båda ett härligt driv, en ambitionsnivå och en frejdighet i sitt spel som lovar väldigt gott.

Viktor Stepanovski – en äkta talang, med speed och energi som tillför mycket till årets Jämtland.

Tim Nords plats i Jämtlands trupp har faktiskt känts given ända sedan i våras. Anledningen är Adnan Chuks vilja att lyfta upp egna och ambitiösa produkter i A-laget.

Där har Nord en självklar plats. Få spelare är lika drivna och målinriktade som denne 18-åring.

– Tim är en av de basketspelare i sta’n som tränar mest. Så fort säsongen är slut är han där och kör skott och tränar fysik. Han är ett riktigt ”fysmonster”, förklarade ”Pecka” Johansson.

Adnan Chuk var inte sen att fylla i:

– Det är jätteroligt att kunna lyfta upp en egen Jämtlandsprodukt. Jag är jätteglad. Tims kanske största tillgång är hans drivkraft. Han är en spelare som vill så mycket. Han är också väldigt atletisk, har ett okej skott och så läser han spelet väldigt bra.

Tim Nords fysiska status har blivit väldigt tydlig under en del träningar. 18-åringen har helt enkelt sprungit ifrån det övriga laget på vissa löpövningar och inte så lite heller.

– Jag är ganska snabb, jag har bra rörelse utan boll och så är jag en bra skytt. Jag gillar också att utmana, förklarade han när Pär Dahlström försökte klämma fram hans styrkor.

Dessutom har Nord en special-talang: kladdkakor (!).

Tim Nords specialitet. FOTO: TT

Det viktigaste är ändå platsen i Jämtland Baskets trupp. Det är något som han längtat efter i många år.

– Det känns fantastiskt och något jag velat nå sedan jag var liten och började spela i pappas lag.

En av de saker som sporrar Tim Nord mest är…

– … att få springa in i arenan genom tunneln. Att få vara med i hela ”introt”. Det är något man drömt om. Det skulle vara otroligt att få göra det, menar han.

Ni som har följt den här Bloggen genom åren har kanske noterat att vi många gånger lyft Tim Nord och berömt honom med stora ord. Anledningen är ganska naturlig.

Den här killen har något extra.

Vi ska inte jämföra honom med Olle Lundqvist, Daniel Johansson eller Oliver Gehrke eftersom de tre är väldigt speciella, med många landskamper och stor uppmärksamhet…

… men Nord besitter helt klart egenskaper som gör honom till en av de mest intressanta Jämtlandstalanger som kommit fram på 2000-talet.

Vi stannar där, just nu. Och så hoppas vi få ta upp tråden igen, längre fram på säsongen.

Publicerat av

Hans Andersson