Langevine stor ljuspunkt

Ett stort ljus i mörkret.

Deppigheten är förstås stor hos Jämtland Baskets supportrar efter premiären och den svidande förlusten mot ett riktigt bra Luleå.

Bloggen har fått ta emot kommentarer som inte är glada. Det talas om hur sorglig premiären var, att det saknades tempo och att Eugene Harris inte håller måttet.

Tyvärr fick Bloggen rätt i det mesta. Speciellt vad gäller Harris och det statiska spelet. Det var forcerat och utan enkelhet. Men det känns inte bra att stappla negativiteter på varandra vad gäller den allmänna bilden.

Förhoppningsvis lossnar det på lördag mot Borås och vi kan få börja stapla glada omdömen istället.

Det fanns ändå några utropstecken i kväll.

• Andra och tredje perioden. Då klev Jämtland upp, stängde till i försvar och kom nästan ikapp.

• Cyril Langevine. Grymt stark och atletisk under korgarna. 18 (!) returer på 25 minuter, varav 6 offensiva. Om Jämtland hade fått bättre snurr på offensiven skulle han ha fått fler enkla lay ups och gjort fler än sina 8 poäng.

• Försvaret på Adam Rönnqvist var mycket bra. Anes Zekovic, Daniel Johansson och de andra höll honom på 4 poäng i det öppna spelet.

• Daniel Johansson spelade med mod och energi. Han ville mycket och var aktiv framåt och i försvar. En totalinsats av bra nivå. Hade tyvärr lite oflyt med bollen, vilket gav 4 turnovers.

En frisk fläkt.

Publicerat av

Hans Andersson