19:34: Jämtland-Södertälje

Seger mot Borås, seger mot Köping. Nu väntar den tredje hemmamatchen i ”Bruce Arena” för Cyril Langevine och hans Jämtland. FOTO: BILDBYRÅN/JOHAN AXELSSON

En måndagsmatch, dessutom på en ovanlig tid, men framförallt en chans till revansch för den bleka insatsen mot Nässjö.

Adnan Chuk och hans lag laddar om inför den den tredje matchen på sex dagar. En utmaning även det. Här gäller det att matcha laget klokt för att få ut max.

En bred rotering är nog att föredra. Vi skulle gärna vilja se att spelare som Hampus Ramstedt (före detta Södertälje!) och John Pålsson får sin rediga minuter. Det kommer att underlätta för andra spelare som slipper gå tunga minuter och kan maximera sin kraft när det behövs.

En sån matchning kommer också att hjälpa Jämtland att hålla ett högt tryck i det defensiva arbetet.

”Många spelare i roteringen. Hög intensitet. Bra effekt för laget”.

Det är så Basketfeber ser på matchen.

Södertälje har en förstafemma av SM-finalklass. Här finns det mesta av kvalitet, vilket vi såg när man utklassade Norrköping.

En intressant match i matchen blir den mellan Cyril Langevine och Viktor Gaddefors. Som bekant hettade det till rejält i träningsmatchen i höstas – med inskickade anmälningar från båda lagen.

Den gången var det Gaddefors som gick segrande ur striden – även om Jämtland vann själva matchen. Södertäljeforwarden formligen pulvriserade Langevine.

Nu är Jämtlands nye returkung mer varm i kläderna och bör kunna matcha upp bättre.

”Älgarna” inväntar den nye guarden som förhoppningsvis ska göra pusslet komplett.

– Vi är beredda att agera så fort som styrelsen ger klartecken, säger ”Pecka” Johansson.

Det är mycket med pandemin och dess effekter just nu och sannolikt behöver Mikael Bernervall och övriga styrelsen dra nuläget ett varv till. Det brutna kontraktet med Eugene Harris innebär förmodligen att Jämtland måste betala hans lön ett tag till – vilket minskar svängrummet.

Det här innebär att den nye guarden inte får kosta så mycket. Det kan betyda att Adnan Chuk måste försöka fynda eller vända sig till nyutexaminerade (och billiga) collegespelare.

Vilket vägval det än blir finns det säkerligen mängder av kompetenta guards på marknaden.

Ambitionen är att den nye spelaren ska vara spelklar till den första matchen efter EM-uppehållet, 8 december mot Norrköping.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *