RT Guinns bästa hittills

RT Guinn gjorde sin klart bästa match i år. FOTO: BILDBYRÅN/JOHAN AXELSSON

Tala om att gå på knock.

Jämtland gjorde hela 34-13 i första perioden mot Fryshuset och sedan kunde man kontrollera matchen in i mål.

RT Guinn och hans lag råd att bromsa in i intensitet och kvalitet under delar av de återstående 30 minuterna. Det tog Fryshuset vara på och nykomlingen visade då prov på bra kvalitet.

Hemmalaget – utan en ryggskadad Aleksa Solevic – vann till exempel returmatchen med 53-47. Vad sägs om 21 (!) offensiva returer.

Den här biten var samtidigt ett stort minus för Jämtland. Det var tyvärr lite av samma passivitet under egen korg som mot Nässjö.

Nåväl. Slutsiffrorna är ändå det viktigaste. Jämtland kunde lämna trägolvet i Fryshuset med 101-75 i ryggen. Den fjärde segern på sju matcher och en bra uppföljning på stormatchen mot Södertälje.

Här är de mest glädjande bitarna från segern:

1. Lagspelet. 35 (!) assists är fantastiska siffror. Det kan faktiskt vara klubbrekord. Adam Johansson hade 9 och Zach Lewis 8.

Adam Johansson hade 9 poäng och 9 assists.

2. RT Guinn var tillbaka där han hör hemma. I centrum för händelserna. 14 poäng, 8 returer och 6 assists på 18 minuter. Lagkaptenens klart bästa match hittills i år.

3. Cyril Langevine hade 18+15 samt 4 blockar och var återigen en jätte i tresekunders.

4. Tavrion Dawson måste få ett stort plus för sina 26 poäng på 23 minuter.

Tavrion Dawson var bäst framåt under matchen. Totalt 26 poäng. FOTO: BILDBYRÅN/JOHAN AXELSSON

5. Alla tolv spelare fick tid på golvet. Tim Nord, Viktor Stepanovski och John Pålsson rullade alla in i fjärde perioden. Hampus Ramstedt fick totalt tio minuter och fortsätter att göra nyttiga insatser.

Publicerat av

Hans Andersson