Glatt humör och inga restriktioner

Glada miner i Jämtland efter två raka segrar. Pierre Hampton, R Guinn och Tavrion Dawson går till det 18 dagar långa uppehållet med 4-3 i matchkvot.

Jämtland Basket går nu på en 18 dagar lång vila från ligamatcher. Inte förrän 8 december är det dags igen – hemma mot serieettan Norrköping.

Man gör det med två raka storsegrar och ett nyvunnet självförtroende. 4-3 i matchkvot känns helt okej inför de tre sista matcherna innan jul.

En spelare som var på extra bra spelhumör i går var Tavrion Dawson. Jämtlandsforwarden sköt i 26 poäng och klättrade därmed i poängligan.

Han är nu trea bakom Anton Gaddefors och Cleveland Jackson. 20,2, 18,88 respektive 18,86 är trions snittsiffror.

Om Jämtland-Norrköping hade spelats i helgen skulle det ha varit 300 åskådare i ”Bruce Arena”. Det är nämligen inga ytterligare publikrestriktioner bestämda i Jämtland.

– Det stämmer. Det är fortfarande okej att ta emot 300 sittande på offentliga tillställningar i Jämtland/Härjedalen. Länsstyrelsen har inte ändrat sig till 50 personer, säger man från Jämtland Basket.

En del hoppas nog på att Adnan Chuk har en ny pointguard i laget tills 8 december. Den frågan är inte begravd, men Jämtlands styrelse verkar inte vara beredd att ge honom grönt ljus än.

Aleksa Solevic. FOTO: BBLT

– Pausknappen är nedtryckt, hälsar ordförande Mikael Bernervall.

Aleksa Solevic i Fryshuset är en spelare som sägs vara högst upp på Chuks önskelista. Han är dock ryggskadad (enligt våra uppgifter) och kom inte till spel mot Jämtland.

Gustav Hansson är skadad.

En annan skadad spelare är Köpings förre Jämtlandsguard Gustav Hansson. Han tvingades stå över mot Norrköping i går på grund av en befarad meniskskada i knäet.

Det kan innebära att 25-åringen behöver göra ett ingrepp för att bli kurant igen.

Hanssons tidigare lagkompis Oliver Gehrke är i Sverige just nu, där han letar ny klubb. Det kan bli utlandet (Spanien?) eller Sverige.

Just nu verkar det vara Norrköping Dolphins som är hetast. Intressant. Kan Gehrke vara redo för spel redan 8 december – mot Jämtland…?

Är Oliver Gehrke på väg mot SBL igen?

Anes Zekovic är inte ensam jämte om att bli uttagen till EM-kvalet. Även Adnan Chuk finns med – i coachstaben hos Bosnien.

Chuk är sedan flera år tillbaka andrecoach bredvid Vedran Bosnic. Bosniens EM-bubbla finns i Sarajevo, där det blir kval på torsdag och söndag mot Bulgarien och Lettland.

Adnan Chuk reser till Sarajevo för EM-kval för sitt Bosnien. FOTO: BILDBYRÅN/JOHAN AXELSSON

Bosnien har precis som Sverige 1-1 i matchkvot.

Publicerat av

Hans Andersson