Hem till Sverige igen

På väg tillbaka till Sverige.

Luxemburg stänger igen. På nytt.

Den bedrövliga pandemin gör att all idrott måste ta paus i tre veckor. Regeringen tillåter inte ens samlad träning. Varken inom- eller utomhus.

Det betyder att Torbjörn Gehrke planerar för en ny hemresa till Sverige – just som han har kommit tillbaka från en tio dagar lång ”semester” hemma i Stockholm.

– Det är ju ingen mening att jag sitter här i huset i tre veckor. Då är det bättre att jag och vår amerikan åker till Sverige. Där får man i alla fall träna, förklarar Gehrke som räknar med att återvända till Racing Luxemburg strax efter Lucia, 15 december.

Då är det cirka en månad tills dess att The Total League startar igen. Förbundet har nämligen bestämt att fortsätta grundserien från 9 eller 16 januari. Men troligen i en förkortad version.

Torbjörn Gehrke är inte så lite frustrerad över läget. Alla sporthallar och gym är stängda och man får knappt ens träna utomhus.

– Det är bökigt och vår situation i laget är otroligt utsatt. Jag vet att regeringen gör vad de tror är det bästa, men det känns som att det är för mycket panik och för lite genomtänkta beslut. Personligen ser jag ingen riktig struktur hur de stänger igen vissa områden.

Torbjörn Gehrke vill gärna vända på hur man ser på hela pandemin.

– Jag tror att man mer måste titta på antalet smittade och lite mindre på antalet dödsfall. Varje dödsfall är ju hemskt, men som jag ser det är det nästan uteslutande äldre som dör och de som har underliggande sjukdomar.

– Det finns ingen överdödligjet just nu. Det viktigaste är att vi ser till så att varje sjuk person får den vård de behöver och att sjukhusen klarar av att ta emot alla.

En sak som regeringen varit hård på i Luxemburg är att alla måste bära ansiktsmask. Det gäller Torbjörn Gehrke och alla som rör sig utanför sin bostad.

John Dieckelman, som är headcoach för konkurrenten Musel Pikes drabbas förstås också. Dieckelman kommer dock att stanna kvar i Luxemburg fram till att ligan startar igen.

Publicerat av

Hans Andersson