Succékval för Chuk

Adnan Chuk och hans Bosnien vann båda matcherna i EM-kvalet hemma i Sarajevo.

Två matcher och två segrar.

Adnan Chuk och Bosnien hade en synnerligen fin EM-vecka hemma i huvudstaden Sarajevo.

Fredagens storseger mot Bulgarien följdes av 79-73 mot Lettland. Chuks lag har därmed 3-1 i matchkvot och är på mycket god väg att nå EM-slutspelet, hösten 2022.

Jämtland Baskets headcoach – som är assisterande förbundskapten bredvid Vedran Bosnic – fick bland annat se blott 20-årige centern Kenan Kamenjas (205 cm) göra 20 poäng och guarden John Roberson fylla på med 12 poäng.

Just det. Det är samme Roberson som Bosnic coachade i Södertälje och som har spelat många ligamatcher mot Jämtland. Den meriterade amerikanen (numera i spanska Estudiantes) har numera även ett bosniskt pass, vilket möjliggör spel i dess landslag.

Publicerat av

Hans Andersson