Heder åt Wennerberg

Vad skönt det är när högt uppsatta personer törs ta snabba och förnuftiga beslut.

Anders Wennerberg tog det enda rätta beslutet.

ÖB dam tillåts återigen att köra gemensamma lagträningar i ”Bruce Arena”.

Alva Stark och hennes lag kliver därmed in i normal träning igen från måndag. Ja, inte helt normal. Man kommer fortfarande att tillämpa ”icke-kontakt” under sina pass.

Om det nu hjälper något för att hålla smittan borta.

Kommundirektör Anders Wennerberg fick ÖB:s ”rop på hjälp” ena dagen och tog beslut den andra dagen.

Så uppfriskande.

Så härligt att höra.

Så väldigt skönt att någon högt uppsatt myndighet eller person vågar avvika från den politiskt korrekta gången – och ta blixtsnabba beslut.

Utan långbänkar.

Utan rädsla för vad andra ska tycka. Både kollegor och omgivning.

Stort beröm till Kommundirektören. Kanske även till Per Lundgren och Johan Palm som förhoppningsvis inte känner sig trampade på tårna utan accepterar att Anders Wennerberg denna gång tog ett snabbt beslut.

Wenberberg och vi alla vet ju att det normala i svensk byråkrati alltid är att krångla igenom ett ärende i alla möjliga instanser (så att alla ska få tillfälle att säga sitt).

Ibland behövs det dock kraftfulla och snabba beslut, tagna utifrån ett sunt förnuft (och som i det här fallet, också ett jämlikhetsperspektiv).

ÖB har nämligen 100 procent rätt i sina tankegångar.

Om Östersunds IK tillåts att träna i en kommunal hall ska självklart basketdamernas få göra det samma.

Hockeyns division 1 är den tredje nivån.

Basketens division 1 den andra nivån (på damsidan).

Redan där har ÖB fog för sina åsikter. Dessutom bör Alva Starks lag kunna jämställas med Östersunds IK även vad gäller professionalitet. Basketfeber tror inte att hockeyn har särskilt många fler lönearvoderade spelare än ÖB.

Östersunds kommun upphäver alltså stoppet för ÖB vad gäller inomhusträning, som var sagt skulle gälla till 24 januari i statliga och kommunala hallar.

Undantaget då var att endast professionella elitlag kunde träna inomhus. Varken Östersunds IK eller ÖB uppfyller nog de kraven (här är det enbart Jämtland Basket och Östersunds FK som är professionella till sin helhet), men ska ett lag släppas in ska självklart också det andra laget göra det.

Publicerat av

Hans Andersson