Ljusning för Gehrke

Ljuset i tunneln i Luxemburg.

Torbjörn Gehrke blir kvar i Sverige ytterligare i en vecka. Men snart är det tänkt att verksamheten i Racing Luxemburg ska återupptas – om än på sparlåga.

Träning får åter bedrivas från 15 januari, men ligan kommer inte att återstarta förrän i sluter av februari.

Orsaken är förstås den pågående smitta som härjar i mellaneuropa.

– Vi kommer att köra igång med träningar 18 januari, berättar han för Basketfeber.

Träningsstarten är minst sagt efterlängtad. Sedan i slutet av november har alla ligalag varit förbjudna att träna. Luxemburgs regering stängde då ned all tävling, träning, alla butiker och gym för att om möjligt stoppa smittospridningen.

I snart en och en halv månad har Torbjörn Gehrke varit hemma i Stockholm. Där har också Racings amerikanske spelare varit.

Eftersom det varit förbjudet att träna inomhus tyckte Gehrke att det var lika bra att ta med sig sin amerikanske spelare hem till Sverige. Här får man åtminstone träna basket fortfarande.

– Han har bott hos mig och tränat med Södertälje samt kört individuellt samt styrka med mig.

Aha! Det är därför som Södertälje har fått ett sånt lyft i SBL – eller?

– Haha! Du skrev ju att ”Ludde” (Degernäs) är ligans bäste headcoach just nu, så jag har lärt mig massor av min gamle PG i Södertälje.

Tillbaka till Luxemburg. Regeringens senaste beslut är alltså att tillåta träning från 15 januari.

– Tävling är tillåtet från 1 februari, men Förbundet och klubbarna har gemensamt bestämt att vi ska börjar tävla efter FIBA -fönstret, 27 februari. Sannolikt kommer säsongen att förlängas till juni.

Torbjörn Gehrke har också fått klartecken att värva ytterligare en import, vilket gör att Racing därmed kommer att ha lika många utlänningar som övriga lag.

– Det ska bli riktigt spännande.
Nu tror jag vi kommer bli ruskigt slagkraftiga, avslutar en optimistisk Gehrke.

Publicerat av

Hans Andersson