Södertäljes styrkebesked

Viktor Gaddefors var inte dominant, men ändå en nyckelspelare i lagets elfte seger. 19 poäng, 6 returer och 3 blockar på 31 minuter.

Ludwig Degernäs och hans Södertälje trummar på. Ger styrkebevis på styrkebevis.

Trots en extremt kort rotering och i kväll även utan en coronasjuk Trevin Parks lyckades man ändå betvinga Luleå. 82-73 efter en väloljad och välcoachad insats där alla har hittat sina roller. Det finns ett lugn och en trygg spelidé i årets Södertälje.

Ljusglimten i Luleå var förre NBA-proffset Toure Murry. 28 poäng, varav 18 före paus.-ä

Norrköping ser minst lika starkt ut. I dag vände man och vann mot ett tappert kämpande Köping, där nye PG:n Jonah Mathews satte 25 poäng.

I Jackson och Mathews har Köping (som saknade Craig Victor och fick använda Niklas Larsson i en mer forwardsroll) en riktigt vass bakplan. Inte minst ett par med hög trepoängskapacitet. I dag sköt de 5/10 respektive 5/11 från distans.

Trots förlusten är Köping ett lag att räkna in i kampen om semifinalplatserna. Bra coach, hårt jobb över hela linjen och ett välbalanserat tvåvägsspel.

Norrköpings förstafemma gjorde 77 (!) av lagets poäng. Den är minst lika väloljad som Södertäljes dito.

Borås har kapacitet för mycket, men 81-87 mot Nässjö var en fet smäll. När inte distansskyttet fungerar känns man som ett ”normalt” lag. Smålänningarna pumpade på med fysik och muskler. Adnan Chuks lärjunge Joakim Källman gör ett fint jobb i Småland.

Publicerat av

Hans Andersson