Här är Davon Bells nya klubb

Jämtlands startande pointguard i fjol höst har hittat en ny proffsklubb.

Davon Bell fortsätter sin proffskarriär utomlands.

Den amerikanske guarden är klar för Constanta i den högsta ligan i Rumänien. Mycket roligt för den unge pointguarden som nu får chans att ta revansch för det mindre lyckade fjolåret i Jämtland Basket.

Bell, som värvades till ”Älgarna” för att vara den ”startmotor” som satte tempo i laget, spelade totalt 13 matcher i SBL och i Svenska cupen.

Det vi ska komma ihåg är han först och främst inte var rekryterad för att ösa i poäng. Bell skulle mer vara den spelare som bidrog med fart, passningar och helt enkelt vara den snabba länk som behövdes för att Gehrkes lag skulle kunna spela ”höghastighetsbasket”.

Mot slutet av hösten kom den axelskada som skulle förstöra resten av året för Bell. Redan innan dess hade dock Torbjörn Gehrke tagit det lite svåra beslutet att avbryta kontraktet. ”Svåra” eftersom Gehrke verkligen hade handplockat Bell och även matchat in honom i laget.

En prestigeförlust var det förstås, men ibland blir det lite fel, oavsett hur goda intentionerna är.

Davon Bells bästa matcher rent offensivt kom hemna mot Nässjö och borta mot Wetterbygden. 27 respektive 20 poäng.

Apropå Constanta; tro’t eller ej, men den cirka 300 000 invånare stora kuststaden (vid Svarta Havet) var faktiskt en av de första utlandsstäder som Basketfeber besökte under sin uppväxttid.

Constanta då (under kommunisteran) och Constanta nu lär dock vara två vitt skilda städer.

Publicerat av

Hans Andersson