Succén fortsätter för Tomsick

Då det begav sig.

Tänk om…

Det är inte konstigt om Torbjörn Gehrke och Jämtlandssupportrarna ibland funderar i de banorna gällande Nick Tomsick.

Tänk om Gehrke hade vågat behålla honom några veckor till. Då kanske Jämtland hade haft en PG som mycket väl skulle ha kunnat axla Jabril Durhams mantel.

Nick Tomsick och Preston Purifoy har precis anlänt till ”Bruce Arena”, hösten 2017.

Tomsicks karriär efter petningen i Jämtland har nämligen stundtals varit lysande. Kanske inte i engelska Plymouth, men hans tid på Island är närmast succéartad.

Se bara:

2018/19, Thor Thord: 22,9 poäng och 7,5 assist i snitt.

2019/20, Stjärnan: 20,1 poäng och 5,1 assist i snitt.

I år, Tindastoll: 23 poäng, 5,3 returer och 7,3 assists i snitt.

Den amerikanske guarden var tänkt att ersätta Jabril Durham och Torbjörn Gehrke hade stora förhoppningar på 26-åringen och sa så här efter värvningen:

– Jag förväntar mig enormt mycket från Nick. Han är extremt stark, med en tuff spelstil och ett bra skott. Han är kvick på små ytor, men också snabb över hela banan och en bra försvarare.

Även om Nick Tomsick skötte sig helt okej den första tiden, bland annat på lägret i Finland/Umeå, tog Gehrke och Zeljko Brlek beslutet att bryta kontraktet.

– Nick är en toppkille på alla sätt och kan göra mål, men vi behöver en ledande PG, som kan styra spelet, menade Gehrke.

Niklas Larsson, Nick Tomsick, Preston Purifoy och Torbjörn Gehrke.

Apropå Island: fjolårets succespelare i Wetterbygden, Ty Sabin, återfinns i år på Island, med KR. Där går det lika bra. I senaste matchen blev det 47 (!) poäng.

Publicerat av

Hans Andersson