Uteträning för Widell

Hannes Widell mot Alvik i fjol, i en av sina bästa matcher för året. FOTO: NORRORT

Basketlivet är verkligen upp-och-nedvända världen för Hannes Widell och hans Norrort. Ja, för hela superettan.

Ingen inomhusträning sedan i december och inga matcher förrän tidigast i början på mars.

– Det känns som verkligen som en förlorad säsong. Väldigt tråkigt, säger Hannes till Basketfeber.

Det enda alternativet för att kunna hålla igång är att krypa in i något gym samt att köra utomhus, då med gammal klassisk löpträning.

Norrort – som i år har fått in förra Umeåduon Egal Saleman och Andre Nilsson i laget – kan inte göra annat än att ta på sig varma kläder och sticka ut och springa. Ungefär som man gjorde förr i tiden.

Utan matcher har basketlivet blivit som en ny värld för spelarna under SBL. Hannes Widell har aldrig haft så här många lediga helger. Då har det blivit en hel del TV-tittande på Vinterstudion.

– Haha, ja minst sagt. Det blir absolut en hel del Vinterstudion. Det programmet ser man ju fram emot varje vecka. Men det blir mycket tid över till annat. Jag stort sett bott i gymmet, så det är väl i alla något positivt.

En liten strimma ljus i bedrövelsen är i alla fall Basketförbundets senaste besked vad gäller återstart av Superettan. Där meddelades det att serien ska köra igång i början på mars, med enkelmöten.

– Det är någonting att se fram emot, minst sagt, säger Hannes Widell, som hoppas att hans Norrort kan avsluta säsongen på bästa sätt…

– … och behålla samma trupp kommande säsong.

Just nu är Norrort sexa i Superettan, med 2-3 i matchkvot. Kalmar, Eos och Uppsala leder med 5-0 i kvot.

Publicerat av

Hans Andersson