Nu lyfter Luleå

Nr 42 är tillbaka.

Det som kändes givet ända från första stund är nu officiellt.

Denzel Andersson återvänder till Luleå.

Efter den minst sagt misslyckade proffsutflykten till Italien (Varese) behöver han nog en trygg punkt i tillvaron. En plats där han är uppskattad.

Det är han i Norrbotten.

Ett krisande Luleå tar emot honom med öppna armar. Nu har Peter Öqvist fått in en spelare som både kommer att stabilisera skutan och vässa offensiven.

Även om årets Luleå behöver mer än Denzel Andersson för att gå hela vägen, är onsdagens besked den pusselbit som skapar lite mer balans i laget. En tvåvägsspelande landslagsman som säkert brinner av revanschlusta.

Luleå blir därmed en given semifinal-kandidat. Om laget ska kunna nå ännu längre behöver Öqvist framförallt lära Toure Murry att spela lagbasket. Att lära honom att tona ned sin själviska sida och inse att jakten på egen statistik förstör både för han själv och för laget.

Vad gäller Denzel Anderssons misslyckade proffsutflykt kan man väl säga följande: 24-åringen må vara landslagsman och i fjol även utsedd till Årets forward i SBL, men i en så tuff liga som den italienska är han förmodligen alltför begränsad.

Basketfeber tror att DA – i dagsläget – inte har de verktyg som behövs för att göra skillnad på en sån nivå. Han är en klart habil 4-3:a, med ett jättefint skott, returstyrka och en klart duglig försvarskapacitet, men skulle behöva mer spets, mer kvalitet i 1-1-spelet för att ta nästa steg.

När Denzel A kommer in i laget, försvinner A.J. Davis. Det var också väntat. Det går förstås inte ha båda spelarna i laget. Davis har dessutom haft extremt svårt att övertyga.

Publicerat av

Hans Andersson