Denzel-effekten

Den förlorade sonen är tillbaka. FOTO: TT

Denzel Anderssons comeback gav kanske Luleå den där lilla fördelen som behövdes mot Borås.

Det gav seger med 100-93 i en match där Toure Murry klev fram med 30 poäng.

Denzel Andersson hade 14+8 på sina 35 minuter. Peter Öqvist valde alltså att matcha sin nygamle forward extremt mycket. Det var helt rätt.

En landslagsman ska självklart ha många minuter, även om det var länge sedan han spelade match.

Borås har det jobbigt just nu, men laget var ändå med in i slutet. Avery Woodson hade en magnifik match med sina 39 poäng, men han hade behövt en fräsch Marek Klassen som komplement. Kanadensaren är precis tillbaka efter magsjuka och saknade kraften.

• Södertälje fortsätter att dundra fram på SBL:s egen autobahn. 96-80 mot Köping där Ludwig Degernäs helt rätt valde att fokusera på att ta bort Jackson och nye Mathews. Det var en nyckel för matchen. USA-duon var klart hämmad och gjorde bara 8 respektive 11 poäng.

Bröderna Viktor och Anton Gaddefors var fantastiska. 29+11 samt 32 poäng. Viktor matchades dessutom non stop – 40 minuter. Den mannen har en fysik som inte är att leka med.

• Umeå var klart bäst i slaget om den sista slutspelsplatsen. Seger med 84-74 sedan Fryshuset tappat matchen redan i period 1. Sedan fick man bara jaga. Aleksa Solevic och kompani vann i alla fall den fysiska matchen och det med råge. Vad säga om 60-32 i returer?

Ännu mer imponerande är att Fryshuset tog otroliga 27 (!) offensiva returer. Elias Desport rev själv ned 8 under offensiv korg.

Problemet var att Fryshuset sköt så eländigt. 4/35 från distans håller ju inte.

• I Nässjö fick Norrköpings delfiner smaka på hur det är att förlora. Trots ledning blev det smisk med 67-71. Smålänningarna har kanske ingen storstjärna, ingen extremt skicklig spelare som Basketfeber skulle betala för att se spela, men man har ett l-a-g. Stabila importer och en svensk yngling vid namn David Höök som krigar och spelar med en härlig attityd.

Hööks uttagning till den svenska 24-mannatruppen till det stundande EM-kvalet känns synnerligen befogat.

Publicerat av

Hans Andersson