Äkta basketglädje

Ylva Draheim tar emot en passning under gårdagens träningspass med ÖBU Warriors.
Lagkompisen Alva Nilsson i en lay up-situation.
Coachen Eva Lundqvist ger exempel på rätt sätt att hantera en basketboll.

ÖB Ungdom är igång med sina träningar igen. De nya riktlinjerna tillåter spelare på 16 år (födda 2005) och yngre att återgå till sina samlingar inomhus.

Måndagen var den första dagen då dessa nya direktiv började att gälla och ÖBU var förstås igång direkt. Basketfeber har bilder från en av träningar i Östersund och gissa om det var äkta basketglädje bland spelarna.

Det är från eftermiddags/kvällspasset med tjejlaget ÖBU Warriors, födda 2008-10. Coach är ingen mindre än Eva Lundqvist, en av Jämtlands genom tiderna främsta damspelare och en av länets största basketprofiler.

Eva har fortsatt att vara engagerad i klubbens damverksamhet, både som ungdomscoach och som funktionär på hemmamatcherna. En sann entusiast och basketmänniska som på alla sätt vill hjälpa till att fostra nya generation spelare.

Eva Lundqvist är i sanning ett föredöme för så många i länsbasketen. Osjälvisk och lojal och dessutom utrustad med en sån där positiv energi som smittar av sig.

(Alla bilder är tagna av ÖBU).

Publicerat av

Hans Andersson