19:04: Fryshuset-Jämtland

Aleksa Solevic är förstås på plats i Fryshuset i kväll, men han kommer inte att vara dressad för match. Jämtlands nyförvärv är inte spelklar än.

Då lägger vi EM-kvalet till handlingarna och siktar in oss på SBL. Två matcher i kväll och en i morgon.

Jämtland reser till Stockholm för säsongens andra möte med Fryshuset. Adnan Chuk tar med sig tio spelare och tvingas förmodligen lämna Pierre Hampton hemma i Östersund.

Den formstarke forwarden har en svullnad på ena knäet och om han inte har ett extremt gott läkkött kommer han att missa matchen.

I så fall hoppas Chuk att Hampton är tillbaka till tisdag, då Jämtland möter Luleå på bortaplan.

En spelare som definitivt missar kvällens drabbning är John Pålsson. Där är det en sträckning i ryggen som stoppar spel.

Det här öppnar upp för en kortare rotering, där det kan finnas en god chans att spelare som Viktor Stepanovski och Tim Nord får minuter.

Viktor Stepanovski kan möjligen få chansen till minuter i kväll.

Fryshuset har 1-20 i matchkvot, men har spelat jämnt i flera matcher. Kompetens finns, inte minst under korgarna, där lagets atletiska garde har imponerat.

Nu försvinner dock en av de bästa returkrigare i form av Leonard Halling-Ibo. Han har bytt till Köping, som bland annat dras eller har dragits med skadeproblem på centern Alexander Larsson.

Dessutom har Fryshuset förstås också blivit av med sin toppguard Aleksa Solevic, som valt Jämtland som ny adress. Han ersätter Tre Bussey, men alltså inte till i kväll.

Solevic blir spelklar först i slutet av nästa vecka. Debuten sker förhoppningsvis på fredag, hemma mot just Fryshuset.

Solevic – som säkert är närvarande i Fryshuset i kväll, för att bekanta sig med sitt nya lag – landar i Jämtland i morgon eftermiddag. Hans första träning blir troligen morgonpasset på måndag, innan avresan till Luleå.

Vad kan vi då förvänta oss för matchbild i kväll?

Ja, säkert ett lite ovant spelande Fryshuset, som utan Solevic och Halling-Ibo möjligen får agera lite annorlunda. Den aggressiva attityden är dock säkert kvar, med ett enkelt och rätlinjigt spel som bygger på fart, muskler och framåtanda.

Jämtland behöver göra grovjobbet och inte slarva med detaljer. Hitta sina spel och använda sin fysik.

Zach Lewis lär få gå ganska tunga minuter eftersom hans nye guardkollega Aleksa Solevic inte är spelklar än.

Publicerat av

Hans Andersson