18:04: Luleå-Jämtland

Jämtland inleder mars månad med en långresa – och en stentuff uppgift mot Luleå. FOTO: JÄMTLAND BASKET/PER DANIELSSON

Den första veckan i mars och den första av tre (!) matcher på sex dagar.

Luleå i kväll.

Sedan Fryshuset i en hemma-dubbel, fredag och söndag.

Det blir inte mycket tid för träning utan mest en lång resa (iväg i går – hem i morgon), vila, rehab och förberedelser.

Kvällens match blir högintressant – på alla sätt. Ett nykomponerat Luleå har tappat en landslagsman i Denzel Andersson, men förstärkt med två spännande importer.

Tristin Walley gjorde en jättefin debut mot Södertälje och verkar vara en sån där rörlig power forward med multikompetens.

Tope Arikawe är nog mer av en atletisk centertyp. Senast i Helsingborgsklubben Team 4Q. Frågan är dock om han är spelklar till mötet med Jämtland.

Även utan Arikawe känns Luleå plötsligt som ett klart bättre lag. Med Walley får man en starkare närvaro i tresekunders och en bättre balans.

Apropå ”bättre balans”. Det är något som Adnan Chuk har sökt under hela säsongen. Då tänker vi på guardsidan och jakten på en äkta PG.

Nu är han äntligen på plats – Aleksa Solevic. Han finns med på resan till Luleå, även om han är spelklar först på fredag. Adnan Chuk vill dock ”fasa in” honom i laget redan nu och då finns det inget bättre sätt än en lång bussresa med övernattning.

På gårdagens webbintervju på Jämtlands FB-sida, pratar Chuk indirekt om skadeläget. Några spelare dras tydligen med skavanker och ska testa sig på uppvärmningen.

En av dessa lär vara Pierre Hampton. Hans knäskada från förra veckan är dock så pass mycket bättre att han har följt med på resan och är aktuell för spel.

Förhoppningsvis har alla småskadade jämtar ett gott läkkött och kan komma till spel.

Oavsett hur detta utvecklar sig kommer det nog att krävas en extremt stark prestation för att rubba ett nytänt Luleå.

Fokus kommer att ligga på ett intensivt och uthålligt försvar samt returkriget.

Lite av det som Bosniens landslag byggde sin EM-framgång på.

Låt oss hoppas att Adnan Chuk lyckas föra över delar av den bosniska krigarviljan och den mentala ”närvaron” på sina jämtländska ”älgar”.

Då kanske…

Publicerat av

Hans Andersson