Första perioden…

RT Guinn sköt fina 5/9 från distans och hade 19 poäng totalt.

Det är inte lätt att hämta sig från en 16-33-chock i första perioden av en basketmatch.

Jämtland gjorde ändå ett tappert försök och man var faktiskt bara fyra poäng ifrån Luleå vid två tillfällen (42-46 och 49-53).

Den här dagen fanns dock inte rätt mängd bensin i tanken eller den skärpa som hade behövts för att fullborda en vändning.

Luleå var lite snabbare, hade mer fokus och aggressivitet. Det banade väg för seger i både returkampen (41-38) och totalt.

86-73 till Luleå och precis som Jämtland var värdig vinnare senast (92-80) var Öqvists lag rättmätig vinnare denna kväll.

Här är i korthet det positiva och negativa från matchen:

Positivt 1: Jämtlands gensvar till förskräckliga 16-33 i den första perioden. Chuks lag vann mittenronderna med 39-27. Det är tecken på moral, motståndskraft och pannben.

Positivt 2: RT Guinn. Jämtlands lagkapten gjorde sin bästa match i år. 19 poäng varav 5/9 på treorna. RT är riktigt formstark just nu. Här är poängsiffrorna från senaste fem matcherna: 14, 16, 10, 14, 19. Glöm snacket att den legendariske svensk-amerikanen är slut. Här finns fortfarande mycket bensin kvar i tanken.

Positivt 3: Anes Zekovic. Jämtlands BKV-spelare har lämnat den anonyma tillvaron bakom sig. Nu spelar han basket ”på riktigt”. Med ett intensivt och följsamt försvar och ett aggressivt anfallsspel där han tar för sig med tuffa attacker och skytte.

Negativt 1: Den första perioden, förstås. Onödigt att vara så släpphänt.

Negativt 2: Cyril Langevine hade en jobbig kväll. Han kom fel i tajmingen, hade svårt att hitta rytmen med bollen och stannade på ordinära 7 poäng.

När detta skrivs (cirka 21.30) sitter Jämtland i bussen, på väg hemåt. Man ”landar” i Östersund tidigt på onsdagen och kommer sedan att pusta ut under resten av dagen. Rehab och ingen basketträning alls står på schemat.

Först på torsdagen blir det basketträning igen. Då ska Aleksa Solevic ytterligare fasas in i laget.

Allt för att ligans assistkung ska vara redo att leda sitt nya lag på fredag och på söndag mot Fryshuset.

Publicerat av

Hans Andersson