Makalös vändning

Cyril Langevine – vilken jätte. Vilken kraft. Vilken center.
Pierre Hampton – vilken match han gjorde. Fokuserad och effektiv.

Som sagt: det här var en match som ingen fick missa.

Om du mot förmodan ändå gjorde det: vilken tabbe.

Om Jämtlands storseger mot Nässjö var grym att skåda – ja, vad var då detta?

93-74 mot ett serieledande Norrköping efter en andra halvlek som måste ha varit årets bästa.

Det var fokus, försvar, aggressivitet, fantasi, metodiskt anfallsspel och stora spel av framförallt Cyril Langevine, Pierre Hampton och Tavrion Dawson. Dessutom en defensiv ”uppvisning” av Daniel Johansson – i hans 100:e ligamatch för Jämtland.

”100-mannen” gjorde en imponerande försvarsinsats.

Frågan är vad som var mest imponerande i ”Bruce Arena”:

• Vändningen från 32-41 till 56-45? Alltså 24-4 på några få minuter.

• Jämtlands grymma moral och motståndskraft? Det här laget har en inneboende kraft som håller på att bli ett tydligt signum för hela säsongen.

• Cyril Langevines dominans i kampen mot Adam Ramstedt? 26+8 mot 8+8. Jämtlandscentern matchades hela 35 minuter och var otroligt effektiv. Rörlig, aggressiv och följsam i spelet runt korgarna.

Adnan Chuk behövde någon som klev fram och blev het – Langevine gjorde precis det.

• Jämtlands andra halvlek? En formidabel prestation av många spelare som hittade ett tvåvägsspel av yppersta märke. Man stängde igen försvarsdörren samtidigt som man hade fart och fantasi framåt.

Adnan Chuk var till slut överlägsen vinnare i coachkampen mot Mikko Riipinen. Han vågade till exempel hålla kvar Adam Johansson på banan i ett kritiskt läge i början av andra halvlek och vågade även spela en längre period utan Solevic och Zekovic.

Vi ser också något annat intressant som börjar framträda i Jämtland. Tavrion Dawsons förmåga att ta upp bollen och attackera eller skjuta som ”vikarierande” pointguard. Han älskar att få ansvaret att sätta upp anfallen på sitt eget sätt.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *