19.04: Södertälje-Jämtland

Södertälje och Anton Gaddefors har 2-1 i matcher mot Jämtland och Pierre Hampton.

Storsegern mot Norrköping var ett mäktigt kvitto och en självförtroendehöjare av stora mått.

Nu kommer nästa chans att bygga på denna nyvunna självkänsla – ett möte med Södertälje.

Adnan Chuk tar sina ”älgar” till södra Stockholm där serieledaren väntar med ”varma servetter”. Södertälje vill snabbt tillbaka på vinnarspåret efter smällen i Nässjö (70-90).

Jämtland bör vara bra förberedd med tanke på att man äntligen fått några extra dagar på sig att vila och träna.

En tydlig punkt i matchplanen bör förstås vara att hantera Viktor Gaddefors – ligans poängkung och troliga MVP. Senast mot Jämtland gjorde han 40 (!) poäng, något som blev avgörande.

Så här kommenterar Chuk läget inför matchen, som är den 30:e av 32 i grundserien:

– Vi har tre matcher kvar och så länge det finns chans att avancera i tabellen är det förstås prioriterat samtidigt som vi vill vara som bäst i slutspelet oavsett motstånd och förutsättningar. Det finns en vilja att bibehålla den känslan vi har haft den senaste tiden att vi har stor påverkan på utgången av matcherna om vi genomför det vi vill med stor insats och fokusering.

– Vi kommer att behöva vinna matcher på bortaplan i slutspelet så Södertäljematchen är viktig. Det har varit jämt de sista mötena och vi räknar med att det blir tätt och fysiskt där detaljer avgör även den här gången.

Aleksa Solevic.

En personlig reflexion är att Jämtland behöver se Aleksa Solevic ta ytterligare kliv framåt i sitt spel. Han kan vara X-faktorn i ett lag som i övrigt har alla pjäser som behövs för att gå långt.

Solevic har en förmåga att göra skillnad med sitt passningsspel, sin offensiva returtagning och sina steals. Men framförallt kan han nog hitta ett sätt att ännu bättre synkronisera med sina nya lagkompisar.

Det skulle kunna betyda ett ännu vassare slutresultat eftersom en PG är så väldigt viktig för rytmen i spelet.

En ännu bättre Solevic kommer att öppna upp för andra spelare att kliva fram. Som till exempel Zach Lewis, som har potentiella matchvinnar-kvaliteter i sig.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *