Nutidsförmedling 24/7

I går kväll började en gård utanför Nås att brinna.

DT rapporterade, som vanligt, direkt när uppgifterna var bekräftade.

Och fortsatte sedan rapporteringen natten igenom. Bland annat genom att i ett fylligt tv-inslag berätta om brandförloppet och släckningsarbetets svårigheter. Och i text nutidsförmedlade vi i natt/tidigt i morse om hur två personer misstänks för inblandning i händelsen, som rubriceras som mordbrand.

Den texten skrevs av en av våra nattredaktörer, Jan-Arne Bäckström. DT, precis som övriga mediehus i MittMedia, har ju dygnet runt-bemanning för att ständigt kunna uppdatera det som händer när det händer.

Det är bra. Det är viktigt för oss. Men framför allt för er.

Vi måste vara relevanta 24/7 för att fortsätta vara ett självklart val för vår publik. Vårt uppdrag är att hålla dalfolket uppdaterat – men också ge fördjupning i skeenden och aldrig väja vare sig för det lätta eller svåra.

Nu på morgonen är branden utanför Nås den stora nyheten. Men mer kommer under dagen. Frågan är bara vad.

***

UPDATE: Alldeles nyss avslutades Faluredaktionens morgonmöte. Jag kan givetvis inte avslöja vad vi jobbar med i vårt nyhetsarbete, men flera uppslag och idéer, men även vidaregångar, lät spännande och till nytta för er, för vår DT-publik.

Publicerat av

bergman

Chefredaktör och ansvarig utgivare, DT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *