Tegelhuset i Odensbacken får 60 000 från Kulturnämnden

Tegelhuset i Odensbacken får 60 000 i driftbidrag för det första halvåret 2018. Det beslutade Kulturnämnden på sitt nämndmöte i går kväll. Initiativet kom från Liberalerna och stöddes av M, MP och V.

Föreningen Tegelhuset i Östernärke erbjuder en central mötesplats för vuxna, barnfamiljer och föreningsliv i Odensbacken. De är en viktig aktör i det civila samhället och fyller ett stort behov att erbjuda meningsfull fritid i Östernärke. Inte minst för pojkar och flickor 9-12 år som de haft verksamhet för på onsdagar. Många föreningar och grupper har hittat dit och ryms i deras trevliga lokaler i det gamla bankhuset.

Den nystartade föreningen har stora ambitioner och vill gå vidare i sin utveckling. Bland annat har de kommit in med en utmaning att få driva fritidsgårdsverksamhet.

Även 2017 fick föreningen stöd efter förslag från Liberalerna. Men Kulturnämndens majoritet av S KD, C hade inte tänkt fortsätta med det 2018. Nu fick de tänka om efter en massiv påtryckning från en samlad opposition.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *